Import skanów 3D LEICA

Witam

Wkrótce otrzymam plik skanowania 3D z technologią LEICA z miejsca w celu wszczepienia systemu nadprzewodzących. Moje pytanie jest następujące, czy istnieje łatwy sposób na przekonwertowanie tego pliku do formatu, który może być używany przez SolidWorks (bez konieczności przechodzenia przez ScanTo3D, ponieważ trochę boję się rozmiaru końcowego pliku), a także w Visualize, aby wygenerować renderingi również za pomocą tego skanu? A może są jakieś dodatki do SolidWorks (lub LEICA) do wykonania tego zadania?

Z góry dziękuję

Witam Double L, 

Wydaje mi się, że dzięki dodatkowi Cloudworks od Leiki będziesz mógł łatwo wykorzystać swoją chmurę punktów (wizualizacja Twojej chmury, wykrywanie twarzy,...). Musisz upewnić się, że Twoja chmura jest w formacie LGS, aby móc z niej korzystać z tego dodatku.

Dobranoc

1 polubienie

Dziękuję bardzo. Muszę tylko poczekać na plik, który powinien dotrzeć w tym tygodniu

1 polubienie

Witam

Na przykład za pomocą extract3d i plików *. E57 z 4go max

Bjr,
Obecnie jestem w fazie testów skanowania 3D.
To są informacje, które teraz posiadam.

Dla wtyczek Solidorks znajdziesz następujące informacje:

Xtraxt3d od Polyga: Dodatek XTract3D dla SOLIDWORKS: Narzędzie do skanowania do CAD (polyga.com)

Ograniczenie do formatu E57, maksymalny rozmiar 4,7 GB

Veesus : Chmury punktów dla SolidWorks – Veesus

Brak ograniczeń i akceptuje formaty E57, RCP, RCS, PTX, PTS po szybkiej konwersji.

2 polubienia