Mam problem z zaimportowaniem pliku 3D DXF do oprogramowania Minęło dużo czasu, odkąd to robiłem, i wcale nie odkąd jestem na SW 2024. Mam wrażenie, że okno dialogowe nie jest już takie samo
Wcześniej, gdy zdecydowaliśmy się zaimportować go jako krzywe lub modele, przycisk " Dalej " pozwalał nam wybrać jednostki... Tam przycisk jest wyszarzony, gdy tylko wybierzesz krzywą lub model, co sprawia, że kończę z modelem 3D w calach, który można zintegrować ze środowiskiem mm. Niepraktyczne.!! Dxf pochodzi z oprogramowania ustawionego w mm, sprawdziłem. Czy jest jakieś ustawienie do zrobienia w oprogramowaniu, naprawdę nie wiem, co sprawdzić w ustawieniach importu oprogramowania... Dziękuję za pomoc Pozdrowienia
Ogólnie, jeśli Solidworks odmawia zaimportowania pliku jako krzywej 3D, to dlatego, że uważa, że oryginalny plik nie jest 3D lub że jest więcej elementów 2D niż 3D (myślę o tabelce rysunkowej w niewłaściwym obszarze roboczym) Czy masz możliwość otwarcia pliku dxf bezpośrednio w innym oprogramowaniu (takim jak autocad), aby móc go modyfikować? W najgorszym przypadku spróbuj za pomocą Edrawing, aby zorientować się, jaki jest stan dxf.
Otworzyłem plik DXF w Autocad i jest w porządku w mm To oprogramowanie systematycznie umieszcza go w calach i nie ma sposobu, aby go przeskalować. Co więcej, przed SW konwertował DXF3D na powierzchnię ze szkicami, wszystko było bardzo czyste, teraz są to tylko zaimportowane powierzchnie, są ich dziesiątki, tylko dla prostego kształtu... Krótko mówiąc, zanim było to proste... Zmarszczenie brwi: