Import IGS zgodnie z wersją SW

Witam

Od niedawna mam problemy z importem IGS na 2 z moich zainstalowanych wersji.

w SW 2013 nie mam żadnych problemów, ale z drugiej strony w SW 2014 i SW 2015 wyświetla mi komunikat o błędzie "w tym pliku nie ma punktów" i otwiera pusty plik.

Czy kompatybilność między igs wykonanymi w jednej wersji solidworks nie jest kompatybilna z inną?

1 polubienie

Witam

Sprawdź, czy pliki nie są w reprezentacji graficznej podczas konwersji do formatu IGES.

2 polubienia

Cześć @tomalan

Nie wiem, gdzie szukamy, aby się tego dowiedzieć, ale udało mi się otworzyć 2 z 4 i to sprawia, że jestem importem powierzchniowym. Musi więc być problem z eksportem. 

Próbowałem zrobić część w 2014 roku i zaimportować ją do mojego 2013 roku, ale się zawiesza. Domyślam się więc, że mój klient musi mieć takie same obawy jak ja dotyczące eksportu. Nie wiem, czy są gdzieś ustawienia do modyfikacji, ponieważ moje eksporty 2013 import 2014 działają, ale nie na odwrót 

Z drugiej strony, po ponownym uruchomieniu komputera mam części, które przechodzą przez awarię, podczas gdy pod koniec dnia wszystkie importy się zawieszają 

To od kiedy umieściłem sp0 z 2015 roku, a mimo to jestem w różnych plikach

1 polubienie

Cześć Gerald,

W przypadku opcji eksportu, po zapisaniu go jako, na dole znajduje się przycisk opcji, który umożliwia dostęp do tych ustawień.

Aby porównać swoje wersje oprogramowania.

screenshot589.jpg
2 polubienia

Jak powiedziano tysiąc razy sp0 należy unikać Max 

mówisz, że robisz IGS 

więc jeśli zrobisz IGS, to już nie jest solidworks

więc jeśli zaimportujesz plik IGS

Aby można go było poprawnie skonfigurować do formatu SOLIDWORKS za pomocą opcji importu i importu

W przypadku eksportowania formatu SW 2014 w usłudze IGS

i importujesz ten IGS w SW 2013, powinien go przekonwertować jako normalny format IGS

http://fr.m.wikipedia.org/wiki/Initial_Graphics_Exchange_Specification

@+-))

1 polubienie

Cześć GT22

Jest to skomplikowana sprawa, ponieważ osoba, która wysyła mi igs, wydaje się nie chcieć, abym odniósł sukces w prawidłowej pracy (rywalizacja o plik dla wspólnego klienta).

To, co miało być rozjaśnieniem jego dzieła, staje się kapłaństwem 

Wiem, że pracuje pod solidworks 2013, ale mam wrażenie, że nie wie, co to jest kompozycja na wynos... A przecież on jest Bretończykiem!!

1 polubienie

Cześć Benoit

Moje ustawienia są identyczne w różnych wersjach. z drugiej strony mam różnicę z twoim schwytaniem

capture_export_igs.png
2 polubienia

Zapytaj go uprzejmie

pliki bezpośrednio w oprogramowaniu będziesz mógł je otworzyć bez problemów

A to uchroni Cię przed konwersją tych plików

@+-))

2 polubienia

lol, ale zawsze jestem miły..... jak powiedzieć proszę po bretońsku?

1 polubienie

Proszę: mar plij

Dziwne, prawda? :-/

3 polubienia

+ 1 @ Joss 

@+ -))

Uh.... Działa, ale właśnie zmieniłem ustawienia eksportu, takie jak przechwytywanie @Benoit! 

Czy to zawyża się przy imporcie?

2 polubienia