Witam
Chcę zaimportować chmurę punktów w postaci pliku txt i utworzyć siatkę z tych punktów w solidworks.
Mam moduł Scan-To-3D, więc obsługa jest teoretycznie bardzo prosta: w pliku części /Otwórz/ szukasz pliku txt i gotowe.
Funkcja "Chmura punktów" pojawia się w drzewie menedżera funkcji, ale jest pusta... Na ekranie nie są wyświetlane żadne kropki.
Określam, że wyświetlanie punktów jest aktywne, że mój plik txt wydaje się nie wchodzić w rachubę (patrz przykład w pj) i że nie pojawia się żaden komunikat o błędzie...
Ktoś ma rozwiązanie?
ndp.txt
Oto znaleziony film, który wydaje się dobrze podsumowywać zasadę i pokazuje przykład pliku roboczego (z X, Y i Z określonymi przed współrzędnymi).
https://www.youtube.com/watch?v=1JU1umpEsWE
Próbowałem również przedstawić współrzędne w ten sposób, ale to nie działa lepiej
Witam, nie mam PB z twoim plikiem ndp.txt.
Z drugiej strony, aby zlokalizować punkty, powiększyłem je najlepiej jak potrafiłem, a następnie po prostu przesunąłem myszką po wykresie na chmurze punktów.

3 polubienia
To szaleństwo! Kropki po prostu nie pojawiają się w moim domu...
Chcesz tylko zaimportować punkty????
Niech moc będzie z tobą
Tak, najpierw @OBI sieć WAN , a następnie utwórz powierzchnię
@franck.ceroux dziękuję za plik, ale nadal nie ma widocznego punktu na horyzoncie...
Dziękuję OBI WAN. Mam już plik tego typu, ale moduł Scan To 3D, który pozwala na wygenerowanie siatki, nie odczytuje pliku xls...
I naprawdę chciałbym wygenerować siatkę, a następnie powierzchnię automatycznie, za pomocą funkcji skanowania do 3D.
Czy możesz udostępnić swój plik?
Niech Moc będzie z wami.
Czy wiesz, że w Display, Hidden/Show aktywowałeś wszystko?
Punkty, o które prosisz, mogą pojawić się jako odniesienie do układu współrzędnych lub w innej kategorii.
Jeśli działa na @franck.ceroux , to dlatego, że opcja ich nie wyświetla lub uniemożliwia ich utworzenie.
@sbadenis skłaniałem się ku takiemu rodzajowi, ale aktywowałem wszystko i nadal nic.
Dziwne jest to, że podczas importowania txt okno graficzne dostosowuje się i tworzona jest funkcja "chmury punktów", co prowadzi mnie do myślenia, że punkty są importowane, ale nie wyświetlane.
Witam
Czy Ty, jak powiedział @franck.ceroux, najeżdżasz myszką na funkcję "Chmura punktów1" w menedżerze funkcji?
Pozdrowienia
@OBI WAN: jest w pj w mojej 1. wiadomości.
Jestem w kontakcie z infolinią, która prosi mnie o zainstalowanie SW 2021 SP2 i nowego sterownika. Będę Cię informować na bieżąco
Naprawiono przez zainstalowanie SW2021 SP2 i aktualizację sterownika karty graficznej.
Dziękuję wszystkim za pomoc!
1 polubienie
@ wszystkie
Po najlepszą odpowiedź chętnie bym postawił osobę z Hot-Line, ale to nie jest możliwe na forum ;-) ;-) ;-) ;-)
Może ewolucja forum do przewidzenia Na koniec co o nim mówię.........
Pozdrowienia
2 polubienia