Importowanie chmury punktów w formacie txt do solidworks

Witam

Chcę zaimportować chmurę punktów w postaci pliku txt i utworzyć siatkę z tych punktów w solidworks.

Mam moduł Scan-To-3D, więc obsługa jest teoretycznie bardzo prosta: w pliku części /Otwórz/ szukasz pliku txt i gotowe.

Funkcja "Chmura punktów" pojawia się w drzewie menedżera funkcji, ale jest pusta... Na ekranie nie są wyświetlane żadne kropki.

Określam, że wyświetlanie punktów jest aktywne, że mój plik txt wydaje się nie wchodzić w rachubę (patrz przykład w pj) i że nie pojawia się żaden komunikat o błędzie...

Ktoś ma rozwiązanie?

ndp.txt

Oto znaleziony film, który wydaje się dobrze podsumowywać zasadę i pokazuje przykład pliku roboczego (z X, Y i Z określonymi przed współrzędnymi).

https://www.youtube.com/watch?v=1JU1umpEsWE

Próbowałem również przedstawić współrzędne w ten sposób, ale to nie działa lepiej

Witam, nie mam PB z twoim plikiem ndp.txt.

Z drugiej strony, aby zlokalizować punkty, powiększyłem je najlepiej jak potrafiłem, a następnie po prostu przesunąłem myszką po wykresie na chmurze punktów.

3 polubienia

To szaleństwo! Kropki po prostu nie pojawiają się w moim domu...

Chcesz tylko zaimportować punkty????

Niech moc będzie z tobą

Plik w SW 2019 

punkty.sldprt

Tak, najpierw @OBI sieć WAN , a następnie utwórz powierzchnię 

@franck.ceroux dziękuję za plik, ale nadal nie ma widocznego punktu na horyzoncie...

Spróbuj z tym.

Niech Moc będzie z wami.

trace_des_points_sue_un_part__xyz_v3.xls

Dziękuję OBI WAN. Mam już plik tego typu, ale moduł Scan To 3D, który pozwala na wygenerowanie siatki, nie odczytuje pliku xls...

I naprawdę chciałbym wygenerować siatkę, a następnie powierzchnię automatycznie, za pomocą funkcji skanowania do 3D.

Czy możesz udostępnić swój plik?

Niech Moc będzie z wami.

Oto on 

Część 1.SLDPRT

Czy wiesz, że w Display, Hidden/Show aktywowałeś wszystko?

Punkty, o które prosisz, mogą pojawić się jako odniesienie do układu współrzędnych lub w innej kategorii.

Jeśli działa na @franck.ceroux , to dlatego, że opcja ich nie wyświetla lub uniemożliwia ich utworzenie.

Nie, plik TXT.

Niech Moc będzie z wami.

@sbadenis skłaniałem się ku takiemu rodzajowi, ale aktywowałem wszystko i nadal nic. 

Dziwne jest to, że podczas importowania txt okno graficzne dostosowuje się i tworzona jest funkcja "chmury punktów", co prowadzi mnie do myślenia, że punkty są importowane, ale nie wyświetlane.

Witam

Czy Ty, jak powiedział @franck.ceroux, najeżdżasz myszką na funkcję "Chmura punktów1" w menedżerze funkcji?

Pozdrowienia

@OBI WAN: jest w pj w mojej 1. wiadomości.

Jestem w kontakcie z infolinią, która prosi mnie o zainstalowanie SW 2021 SP2 i nowego sterownika. Będę Cię informować na bieżąco

Naprawiono przez zainstalowanie SW2021 SP2 i aktualizację sterownika karty graficznej.

Dziękuję wszystkim za pomoc!

1 polubienie

@ wszystkie

Po najlepszą odpowiedź chętnie bym postawił osobę z Hot-Line, ale to nie jest możliwe  na forum  ;-) ;-) ;-) ;-) 

Może ewolucja forum do przewidzenia     Na koniec co o nim mówię.........

Pozdrowienia

2 polubienia