Aby uzyskać informacje na temat eksportu, zobacz tutaj: http://grabcad.com/questions/tutorial-how-to-export-points-from-solidworks-to-a-excel-file
Wydaje mi się to trochę skomplikowane ze względu na to, co chcę zrobić, ale spróbuję...
Jeśli możesz otworzyć plik DXF za pomocą programu Autocad (lub DWGTrueview za darmo), spróbuj skopiować i wkleić splajn Autocad do szkicu programowego
Kiedy kopiuję/wklejam z widoku szkicu splajnu, mam nowe wiele segmentów.
Czy mógłbyś opublikować DXF, o którym mowa? Tylko żeby się przekonać na własne oczy ;)
Jaka jest marka maszyny laserowej?
ponieważ zwykle w oprogramowaniu maszyny znajduje się oprogramowanie takie jak projektowanie metalu (dla maszyny Amada fo-3015), które może ci pomóc
@be14
Uważam, że to bardzo, bardzo piękne, twoje Triskell i niech żyje Bretania
@+ ;-))
A oto Twój udział w ekstruzji (3D)
@+ ;-)
Mam bystronic napędzany przez lantec
To prawda, że w przypadku łuków okręgu i splajnu ma problemy.
Jeśli udało Ci się zaimportować plik dxf do Lantek, dostępna jest funkcja "dopasowania" w języku angielskim
To maksymalnie upraszcza splajn i oszczędza dużo czasu.
Zobacz obraz
lissage.png
Wystarczy przykleić do niego przesuniętą powierzchnię i zszyć
jeśli nie chcesz widzieć tych mikro linii, które mają 0,956 mm
@+ ;-)
Erratę udało mi się wyeksportować jako splajn
W przeciwnym razie pod SW zrobiłem to, co benoit powiedział mi w poprzednim poście
Kliknij prawym przyciskiem myszy wybrany kanał
następnie narzędzie/narzędzia splajnu/Dostosuj splajn, z regulacją 0,01
capture_triskell_outil_spline.png
Oto uproszczony import dxf do Lantek, a następnie ponownie wyeksportowany do dxf.
Z bazy 2,3MB przechodzę do 30Kb!
Dobra rada, podczas importu należy unikać posiadania kartridży, tekstu itp.
Zachowaj tylko to, co niezbędne!
triskell_decoupe_laser_sp_0.dxf
@bart swoją mniej linii, ale masz kilka, więc będziesz miał wiele punktów startowych na chińskim laserze lol
więc mój w splajnie
triskell_decoupe_laser_sp_2.dxf
O tak, uszanowałem oryginalny triskell najlepiej jak umiałem, po prostu uprościłem polilinie.
;)
Cóż, podsumowując, aby uprościć splajn pod sw, potrzebujesz stacji, która pedałuje szybko, jeśli chcesz ją przerobić
Cóż, podsumowując, aby uprościć splajn pod sw, potrzebujesz stacji, która pedałuje szybko, jeśli chcesz ją przerobić
bardzo dobra synteza @ Gérald
i to dla każdego SW dodatkowo wiedząc, który z + jest
że jest to unibody i że wymagana jest częstotliwość 3,4 Ghz
i zminimalizuj ograniczenia, punkty itp.......
A im mniej punktów regulacji masz na splajnie, tym lepiej wiesz
Zobacz m.in. Zobacz film instruktażowy
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/solidworks-splines-surfaces-complexes
@+ ;-)
Bart's DXF jest idealny, bardzo dobrze współpracuje z laserem, chciałbym dokładnie wiedzieć, jak go odzyskałeś!!
Dziękuję
Klasa A+