Twój problem nie będzie polegał właśnie na tym, że przełączasz się na wcześniejszą wersję Solidworks. Zasadniczo, jeśli zapiszesz część lub złożenie w wersji 2016 solidworks, nie będziesz mógł otworzyć go w solidworks 2015, 2014, 2013.....
Twój problem nie będzie polegał właśnie na tym, że przełączasz się na wcześniejszą wersję Solidworks. Zasadniczo, jeśli zapiszesz część lub złożenie w wersji 2016 solidworks, nie będziesz mógł otworzyć go w solidworks 2015, 2014, 2013.....
Zazwyczaj nie, ponieważ plik STEP powinien być plikiem neutralnym.
W przeciwnym razie, próbując odpowiedzieć na twoje pytanie, czy zapisałeś swój KROK w "AP214" lub "AP203"? Jeśli nagrałeś go jako "AP214", spróbuj zapisać go jako "AP203".
-Właściwie wypróbowałem 2 wersje AP, aby uzyskać ten sam wynik.
-Zawsze zawiesza się podczas rozpoznawania funkcji.
-rzeczywiście jest to rodzaj kontynuacji, chociaż w tamtym czasie pracowałem z 2016 rokiem, który był zbyt długi, biorąc pod uwagę moją konfigurację i to, że z 2013 roku idzie znacznie szybciej, ale tutaj zawiesza się przy rozpoznawaniu funkcji.
-Dołączam do kroku.
Jeśli pochodzi z karty graficznej, to dlaczego rozpoznawanie idzie dobrze z wersją 2016?
-Z Parasolid jest tak samo
-lepiej jest 2012 SP4 lub 2013 SP0, ze swojej strony uważam 2013 SP0 za odpowiednik 2012, nie mam 2013 SP3.
-cobra, czy możesz mi powiedzieć więcej, nie widzę, jak uruchomić featureworks, jest wyszarzony?
-z rozpoznawaniem interaktywnym mam ten sam problem.
O ile to możliwe, należy unikać dodatku SP0, z wyjątkiem wyjątkowych przypadków. więc dodatek SP4 z 2012 r. będzie znacznie bardziej stołowy niż dodatek SP0 z 2013 r.
Nie miałem problemu z jego otwarciem i rozpoznaniem funkcji. Don wypróbowuje już inną wersję Solidworks. a potem zobacz w innym poście.
Jak nazywasz wersję standardową, ponieważ zainstalowałem tylko oprogramowanie, a nie inne dodatki?
Jeśli nie, ile jest SP i gdzie mogę je znaleźć?
Dodatkowo mam taki komunikat, który pojawia się przy wywaleniu:
--------------------------- FeatureWorks (Prace dodatkowe) --------------------------- Brak bazy danych SolidWorks. Nie wszystkie funkcje będą dostępne. --------------------------- OK ---------------------------
Tak widziałem różnicę, jestem pewien, że standard bardzo by mi odpowiadał, myślę, że byłby mniej ciężki zarówno dla karty graficznej, jak i dla pamięci RAM, co o tym sądzisz?
Znalazłem complènets i freatureworks, ale to nic nie zmienia, nadal awaria i ten komunikat o bibliotece freatureworks.