Import KROK

Witam

Próbuję wcisnąć krok utworzony za pomocą SW2016 do SW2013, za każdym razem się zawiesza, ale nie mogę dowiedzieć się dlaczego.

Rekonesans idzie dobrze, gdy docieramy do ekstruzji, gdzie na końcu się rozbija.

Załączam plik testowy raportu, czy mógłbyś go odszyfrować?

Delikatność

solidworksperformance.log

Twój problem nie będzie polegał właśnie na tym, że przełączasz się na wcześniejszą wersję Solidworks.
Zasadniczo, jeśli zapiszesz część lub złożenie w wersji 2016 solidworks, nie będziesz mógł otworzyć go w solidworks 2015, 2014, 2013.....

Twój problem nie będzie polegał właśnie na tym, że przełączasz się na wcześniejszą wersję Solidworks.
Zasadniczo, jeśli zapiszesz część lub złożenie w wersji 2016 solidworks, nie będziesz mógł otworzyć go w solidworks 2015, 2014, 2013.....

Zazwyczaj nie, ponieważ plik STEP powinien być plikiem neutralnym.

W przeciwnym razie, próbując odpowiedzieć na twoje pytanie, czy zapisałeś swój KROK w "AP214" lub "AP203"? Jeśli nagrałeś go jako "AP214", spróbuj zapisać go jako "AP203".

1 polubienie

Mówisz o "rozpoznaniu", wnioskuję, że próbujesz odtworzyć drzewo konstrukcyjne.

Czyli to nie tyle dekodowanie samego kroku, co rozpoznawanie funkcji powoduje awarię?

Witam

No to ciąg dalszy tego tematu:

http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/hsralentissement-et-plantage

Problem wynika z konfiguracji nieprzystosowanej do CAD, wtedy widzę, że w logu masz wersję SP0 Solidworks 2013. Aktualizacja jest więc w porządku.

1 polubienie

Opublikuj swój krok

Mam zamiar spróbować, jestem w SW 2012

problem polega na tym, że twoja karta graficzna nie jest kompatybilna z oprogramowaniem

więc w przypadku przesyłania plików rozpoznawanie oprogramowania nie jest optymalizowane przez CG

Prawdą jest również, że musisz pracować z SP 3 na mini, aby nie mieć powtarzających się błędów z poprzedniego SP

Temat już rozwijany wcześniej w innym wątku komunikacyjnym

@+

1 polubienie

O ile to możliwe, lepiej jest eksportować w parasolid, ponieważ rdzeń silnika solidworks 3D jest oparty na tej technologii.

5 polubień

Witam

Spróbuj najpierw zapisać go jako element, a gdy to zrobisz, wypróbuj FeatureWorks do rozpoznawania cech.

2 polubienia

W celu rozpoznania funkcji można aktywować opcję "interaktywną"

Pozwala wybrać, które funkcje mają być rozpoznawane i w jakiej kolejności.

Nie jest łatwo to opanować, ale może działać lepiej niż rozpoznawanie samochodu

Witam

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

-Właściwie wypróbowałem 2 wersje AP, aby uzyskać ten sam wynik.

-Zawsze zawiesza się podczas rozpoznawania funkcji.

-rzeczywiście jest to rodzaj kontynuacji, chociaż w tamtym czasie pracowałem z 2016 rokiem, który był zbyt długi, biorąc pod uwagę moją konfigurację i to, że z 2013 roku idzie znacznie szybciej, ale tutaj zawiesza się przy rozpoznawaniu funkcji.

-Dołączam do kroku.

Jeśli pochodzi z karty graficznej, to dlaczego rozpoznawanie idzie dobrze z wersją 2016?

-Z Parasolid jest tak samo

-lepiej jest 2012 SP4 lub 2013 SP0, ze swojej strony uważam 2013 SP0 za odpowiednik 2012, nie mam 2013 SP3.

-cobra, czy możesz mi powiedzieć więcej, nie widzę, jak uruchomić featureworks, jest wyszarzony?

-z rozpoznawaniem interaktywnym mam ten sam problem.

Delikatność

platine_moteur. Krok

@diiity

O ile to możliwe, należy unikać dodatku SP0, z wyjątkiem wyjątkowych przypadków. więc dodatek SP4 z 2012 r. będzie znacznie bardziej stołowy niż dodatek SP0 z 2013 r.

Nie miałem problemu z jego otwarciem i rozpoznaniem funkcji. Don wypróbowuje już inną wersję Solidworks. a potem zobacz w innym poście.

1 polubienie

Featureworks to dodatek umożliwiający

2 polubienia

Nie ma problemu z otwarciem za pomocą 2013SP5.0 (patrz PC).

Mam tylko wersję standardową, więc nie mogłem przetestować rozpoznawania funkcji.

platine_moteur.sldprt

A jak aktywować freatureworks?

Jak nazywasz wersję standardową, ponieważ zainstalowałem tylko oprogramowanie,  a nie inne dodatki?

Jeśli nie, ile jest SP i gdzie mogę je znaleźć?

Dodatkowo mam taki komunikat, który pojawia się przy wywaleniu:

---------------------------
FeatureWorks (Prace dodatkowe)
Brak bazy danych SolidWorks. Nie wszystkie funkcje będą dostępne.
OK   

Delikatność

Zobacz tę stronę, aby zapoznać się z wersjami SOLIDWORKS

Wersja Standard, Pro, Premium

Opcje są różne

http://www.solidworks.fr/sw/products/3d-cad/packages.htm

Musisz tylko spojrzeć, a zobaczysz, że nie robisz tego samego ze standardem i premium

@+

Konieczne jest wykonanie uzupełnień

Następnie wybierz FeatureWorks:

Tak widziałem różnicę, jestem pewien, że standard bardzo by mi odpowiadał, myślę, że byłby mniej ciężki zarówno dla karty graficznej, jak i dla pamięci RAM, co o tym sądzisz?

Znalazłem complènets i freatureworks, ale to nic nie zmienia, nadal awaria i ten komunikat o bibliotece freatureworks.

Niezależnie od wersji lepiej jest mieć certyfikowaną kartę graficzną

ale jak masz twardą głowę to rób jak chcesz ;-)

Mijam swoją kolej @+

nie, nie mam twardej głowy, nie wiem czego chcę, wolałbym być zadyszany

Szukałem kart graficznych, ale nie mogłem ich znaleźć, a potrzebuję karty niskoprofilowej, to jeszcze nie jest łatwe.

W przeciwnym razie, jeśli chodzi o przekaz o bibliotece, nie masz pojęcia?

Delikatność

Znalazłem ten:

http://www.priceminister.com/mfp/5137529/nvidia-quadro-k600?pid=205210369&filter=20

Najwyraźniej kwalifikuje się do wersji 2016, więc dobrze dla 2013?

Delikatność