Importowanie pliku programu Illustrator (AI) do SolidWorks

Witam
Dużo pracuję z plikami AI na SolidWorks ( Projekty scenerii, w których tworzę ich struktury, używałem Illustratora 2018 z SolidWorks 2021.

Zmieniłem wersje, obecnie korzystam z SolidWorks 2023, więc nie mogę już importować plików AI (otrzymuję komunikat informujący, że muszę użyć wersji CS3 lub nowszej, co ma miejsce (Illustrator 2018). Próbowałem tego samego z Illustratorem 2023.

Próbowałem na SolidWorks 2022 działa, ale mam inne rozszerzenia, które nie działają na SolidWorks 2022 i jestem zmuszony przełączyć się na SolidWorks później niż 2021, ponieważ mam pliki, które muszę przetworzyć, które pochodzą do mnie z wersji 2022.

Czy możecie mi pomóc znaleźć rozwiązanie?

Chciałbym pracować z plikami AI, ponieważ pozwalają mi one na bezpośrednie i dokładne skalowanie bez błędów, a także oszczędzają czas (próbowałem rozszerzeń TIF, ale to nie działa)

Witaj Farouk,
Nie wiem za dużo, ale oto link, który może pomóc =>2023 SWConnected - Pliki Adobe Illustrator (*.ai)
Powodzenia.
@+.
AR.

1 polubienie

Zainstalowałem program Illustrator 2022 i zadziałał

1 polubienie

Witam;
@Farouk, dziękuję za to, że pamiętasz o zatwierdzeniu "najlepszej odpowiedzi", aby zamknąć temat...
Pozdrowienia.

1 polubienie