Importowanie szczegółowego pliku IFC

Witam, próbuję zaimportować plik ifc2x3 (mur 3-kondygnacyjnego budynku zaprojektowanego od revit 2016) do solidworks 2016.

Niektóre obiekty wydają się nie być rozpoznawane. . W szczególności płyty i niektóre ściany...

Jeśli napotkałeś problem, dziękujemy za Twoją opinię. 

Witam

czy możesz umieścić plik IFC w poście, abyśmy mogli zobaczyć i spróbować???

W załączeniu znajduje się plik IFC! Rzeczywiście, z tym załącznikiem może być łatwiej.

15018_are_02_ttz_ttn_3d_exe_001_i.ifc

Witam

Jakie są dostępne opcje importu?

@+

U mnie też brakuje wielu rzeczy, należy zapytać tę osobę, czy jest w stanie wygenerować oczyszczalnię ścieków z montażu. Teraz myślę, że powinieneś mieć wszystkie części...

Witam

Jeśli pobierzesz BIMVISION, który pozwala na odczyt IFC (format BIM) za darmo, zobaczysz, że niczego nie brakuje w SolidWOrks.

http://bimvision.eu/en/download/

@+

Obawiam się, że tylko STEP może mi na początku pozwolić na odzyskanie 3D. Problem polega na tym, że oczyszczalnia ścieków nie jest formatem, który powinien być stosowany w tym projekcie.

Moje opcje importu jako załącznik.

2016-10-17_13_50_19-options_dimport.png

I plik w . STL być może mógłby to naprawić.

1 polubienie

Ponownie

W opcjach jednostki wielokąta i objętości nie są sprawdzane! Zacznij od tego z opcją BREP i zwykle powinno być znacznie lepiej, sitodruk tego, co przeczytałem na swojej stronie w 2016 roku, określam.

ifc.jpg
1 polubienie

Dziękuję Coyote,

Czy możesz przesłać mi podgląd okna dialogowego opcji importu, w domu w trybie "jednostki wielokątów i objętości" zaznaczone opcją BREP to za mało...

W każdym razie cieszę się, że to wszystko wydaje się możliwe!

W twoim przypadku Coyote będę ciekaw wersji solidworks 2016, której używasz.

Witam

Jestem w 2016 sp4.0.

Oto moje opcje importu.

@+

import.jpg