Importowanie projektu do PDM

Witam

Oto mój problem, dopiero zaczynam korzystać z PDMWorks, cały mój CAD jest dobrze przechowywany w wielu folderach, jak mogę umieścić wszystko w sejfie naraz po tym samym przechowywaniu?

Z góry dziękuję

Dobry wieczór

Myślę, że nie ma prostego ani darmowego rozwiązania!

Niektórzy sprzedawcy musieli już zrobić podobny import (możesz dowiedzieć się o kosztach), myślę, że postępują w następujący sposób:

Ostrzeżenie: będzie to wymagało dużo programowania w VBA, mam nadzieję, że Cię to nie przestraszy!

Krok 1: Stwórz swoją strukturę drzewa.

Możemy to zrobić za pomocą Excela, ten post daje rozwiązanie: http://www.developpez.net/forums/d325914/logiciels/microsoft-office/general-vba/contribuez/vba-lister-sous-repertoires-fichiers/

Krok 2: odtwórz strukturę drzewa w PDM:

Przeczytaj strony do 3 tego pliku PDF:

http://www.cadsharp.com/docs/pdmworks_api_winters.pdf

Na stronie 3 znajduje się lista wszystkich atrybutów każdego typu:

Dla każdego z folderów systemu Windows musisz użyć:

myPDMconn.CreateProject z atrybutami z Twojego drzewa

Krok 3: Sprawdź wszystkie dokumenty w każdym folderze, jak wyjaśniono na stronie 4 dokumentu PDF.

Być może najlepiej jest połączyć 3 kroki:

Program znajduje Folder => Tworzenie projektu w PDM

Program znajduje File => Archive w PDM

W każdym razie, zrób to na zasadzie testowej i spróbuj na przykład z Folderem, który zawiera 2 podfoldery i plik SolidWorks w każdym z 3 katalogów!

Całkowity czas na wykonanie importu będzie bardzo długi, zaleca się, aby w tym czasie nie korzystać z magazynu, więc posiadanie testowej bazy danych na komputerze lokalnym byłoby dobrym pomysłem, aby później zastąpić ostateczną bazę danych, chyba że już zacząłeś korzystać z PDM...

Musisz więc uruchomić program w piątek wieczorem i mieć zdalny dostęp na przykład za pomocą TeamViewer.

Proszę bardzo, mam nadzieję, że odpowiedziałem na Twoje pytania i jeśli masz konkretną prośbę dotyczącą jednego z punktów, otwórz nowe pytanie na Lynkoa!

Powodzenia i miłego kodowania!

2 polubienia

W rzeczywistości możesz skopiować bazę danych z jednego repozytorium (na przykład testowej bazy danych) do innego za pomocą tego narzędzia:

http://solidworksheard.com/blog/2008/4/4/copy-pdmworks-workgroup-projects-to-another-vault.html

2 polubienia

Ok, dziękuję, dowiem się o tym z informatykiem z mojej firmy, kiedy tam będzie, będę Cię informował, ale teraz przyznaję, że jestem trochę przytłoczony.

Witam

Miałem dziś rano infolinię axemble w telu, jest to oczywiście wykonalne w części administratora, w zakładce projektu jest archiwizacja zbiorcza, a następnie musisz zaznaczyć pole utwórz użycie w folderze dla podprojektów i tam odtwórz dowolne drzewo w sejfie, tak jak było w folderach, testuję to w ciągu tygodnia, powiem ci, czy Udało się.

1 polubienie

testowane rano, działa

1 polubienie

Witam

W rzeczywistości zbiorcze tworzenie łuków pozwala tylko na zarchiwizowanie folderu w projekcie w repozytorium, ale nie całego drzewa? Musisz powtórzyć operację dla każdego folderu i podfolderu, prawda?

nie ma potrzeby powtarzania operacji, jest ona zgodna ze strukturą drzewa, jeśli zaznaczyłeś pole " Utwórz/użyj podprojektów dla podfolderów " w zakładce projektu administratora Vault.