Mój webmaster sfotografował (wyprodukowany) produkt, który wymodelowałem. Chciałby mieć przewodowy obraz mojego pokoju i aby idealnie pokrywał się z jego zdjęciem. Chciałby stworzyć efekt na stronach naszej witryny, gdzie przechodzimy od szkieletu do zdjęcia prawdziwego obiektu.
W tym celu chciałbym wstawić jego zdjęcie w środowisku SW modelowanego pomieszczenia, aby móc ustawić aparat i dostosować perspektywę tak, aby mój widok pasował do jego zdjęcia. Następnie mogłem utworzyć rysunek z tego widoku, który można wyeksportować w formacie pdf. Problem polega na tym, że poza rysunkiem nie widzę, jak wydrukować obraz w SW.
Kopiowanie i wklejanie nie działa, mam tylko logo w pliku jpeg :(
Z drugiej strony rozwiązanie Coyote działa bardzo dobrze. Jedynym problemem jest to, że mój obraz jest zniekształcony, ponieważ nie jest to ten sam format. Czy ktoś wie, jaki format jest odpowiedni dla obrazu tła? Jest to ten sam format, co w przypadku tła fotowidoku.
Od Ciebie zależy, czy stworzysz ujęcie, które będzie odpowiadało kątowi Twojego zdjęcia
Gdy to zrobisz, zintegrujesz to zdjęcie z tym planem za pomocą funkcji wstawiania obrazu szkicu
Dla proporcji wystarczy upewnić się, że powiększenie jest proporcjonalne
Aby uzyskać rozmiar zdjęcia, wystarczy je wcześniej przyciąć lub utworzyć znaki, które będą pokrywać się z linią szkicu, która odpowiada rozmiarowi twojego kawałka
Ta linia może być ukryta, a która z + jest tobą, możesz, jeśli chcesz grać z przezroczystością swojego pionka
Masz więcej opcji (przezroczystość, kontrola wymiarów i orientacji), wstawiając jeden obraz na szkic. Z drugiej strony w renderingach z Photo View obraz nie jest brany pod uwagę, ale można go mieć w podglądzie z oknem SW.
Problem z wstawianiem do szkicu polega na tym, że problem jest przenoszony wstecz. Trudność polega na tym, aby idealnie wyrównać widok (lub plan według własnego uznania). Zarówno pod względem osi, przechyłu, obrotu, perspektywy itp. I wszystkie te informacje są nam potrzebne do stworzenia konturu szkicu, co jest niemożliwe. Musiałbyś przechodzić tam i z powrotem między opcjami klipu a zgodnością między wstawionym obrazem a obiektem. Piekło!
Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest wstawienie obrazu tła. Mamy obraz, ze wszystkimi opcjami obrotu, tłumaczenia itp. Obiekt jest idealnie umiejscowiony. Tworzymy nowy widok, który wstawiamy do rysunku. Expor w PDF, (wyłapujemy 2, 3 małe możliwe rozbieżności między wirtualnym a rzeczywistością, między teorią a praktyką :) ) i to wszystko.
Problem polega na tym, że nie mogę uzyskać informacji o rozdzielczości obszaru roboczego (cała szara część po zamknięciu wszystkich okien bez zamykania solidworks). Informacje są potrzebne, ponieważ obraz jest dostosowany do przestrzeni. Nie rozumiem, dlaczego te informacje nie są dostępne! Oferuje zaimportowanie obrazu, ale jeśli nie jest to dokładnie ten sam format co obszar roboczy, na pewno zostanie zniekształcony.
w przeciwnym razie po prostu wykonaj Ctrl + C i Ctrl + V swojego obrazu w oknie swojego pokoju (oprócz szkicu), a następnie możesz zarządzać wymiarami obrazu, przesuwać go i orientować pokój według własnego uznania.