Importowanie rysunku do rysunku

Witam

Chciałbym wstawić rysunek do rysunku w Solidworks.... Pozwólcie, że wyjaśnię, zrobiłem rysunek zespołu, w tym zespole mam małą część wysadzaną klejnotami, którą zwymiarowałem osobno, ale na rysunku mojego zespołu.

Mam jednak kilka rysunków zespołu, na których występuje ta zaciśnięta część, i chciałbym mieć możliwość wstawienia tego rysunku do moich rysunków zespołu.

Próbowałem bloków, to nie działa; zrzut ekranu i plik w formacie png, ale za dużo pikselizacji....

Czy jest jakieś inne rozwiązanie???

Z góry dziękuję

Witam;

Czy próbowałeś stworzyć DXF/DWG swojego podzespołu i uwzględnić go w swoich planach? 

Z punktu widzenia jakości grafiki może to rozwiązać problem z pikselizacją.

Problem polega na tym, że jeśli twój zestaw ss jest zmodyfikowany, nie ma automatycznej aktualizacji!!

Powiedziałbym więc, że jest to rozwiązanie tymczasowe i mało profesjonalne.

Z drugiej strony można utworzyć konfigurację zespołu tylko z podzespołem i utworzyć widoki za pomocą tej konfiguracji.

Ciągle szukam prostszych i bardziej profesjonalnych ;)

1 polubienie

Tak, próbowałem z dwg, nie jest źle, ale tak jak mówisz, nie mam już linku do oryginalnego pliku

Witam

Na twoje miejsce skopiowałbym zakładkę twojego rysunku, w której znajduje się twój widok do twojego nowego europosła.

Spowoduje to bezpośrednie skopiowanie Twojego widoku, a jednocześnie zachowanie linku do Twojego stałego fragmentu gry.

Yann

3 polubienia

Próbowałem nawet kopiować i wklejać między różnymi rysunkami, ale to też nie działa, podobnie jak linki hipertekstowe

Witam

Jeśli plik dxf nie pasuje do Ciebie, możesz wstawić widok swojej części do rysunku zespołu.

W takim przypadku link zostanie zachowany, jednak musisz ponownie wystawić swoją część.

Do zobaczenia.

Niezłe twoje rozwiązanie "Lespetitspieds", nie sądziłem, że zadziałało kopiowanie arkusza, ale działa, więc zamierzam stworzyć "fałszywy" rysunek mojej ustawionej części, który wstawię do moich rysunków montażowych.....  

Super 

Dziękuję

Rozwiązanie Yanna, skopiuj/wklej arkusz, działa idealnie.

;-)

Dziękuję, "rmMorel", to jest to, co robię od dzisiejszego ranka, ale byłem trochę zmęczony ponownym robieniem oceny za każdym razem, stąd początkowe pytanie.

Rozwiązanie Lespetitspieds wydaje mi się interesujące

Dziękuję

Często używam tej techniki do kopiowania planu klawiatury we wszystkich moich europosłówkach.

Cieszę się, że to ci pomaga :-)

Yann

Stara dobra metoda zrzutu ekranu! Następnie wstaw go do swojego rysunku^^

Jeśli kopiowanie całego arkusza nie działa, oznacza to, że próbowano skopiować wszystkie obecne widoki i wkleić je do nowego arkusza z innego rysunku?

1 polubienie

Witam

Rozwiązanie Yanna nie jest złe, ale mamy plan na 2 arkuszach.

Dlaczego nie skopiować i nie wkleić widoków bezpośrednio na tym samym arkuszu, ponieważ jest to możliwe:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Copying_and_Pasting_Views.htm

Miłego dnia wszystkim.

Witaj Lucas,

Próbowałem już tego rozwiązania, Solidworks mówi mi "nie można tutaj wkleić obiektu ze schowka".

Rozwiązanie Yanna jest na razie najlepsze.

Dziękuję za odpowiedzi

Miłego dnia wszystkim

Witaj Lucas,

Rzeczywiście, wypróbowałem również to rozwiązanie kopiowania i wklejania i otrzymuję ten sam komunikat o błędzie! Próbowałem jednak z kilkoma rysunkami i kilkoma różnymi widokami... Jednak jest to oczywiście możliwe według pomocy... Dziwny!