Witam; jak nałożyć stratę na zgięcie na zgięcie elementu , który będzie miał łuk gięcia inny niż pozostałe zagięcia reszty części,
Albo jeśli np. mam część blaszaną wykonaną z zagięciem i walcowaniem, to jak mogę nałożyć na nie stratę na zagięciach dla każdego z trybów realizacji części skoro "jeden będzie wykonany giętarką, a drugi giętarką. Dziękuję za odpowiedzi.
Marco
Witam
Wszystko zależy od tego, jak zaprojektowałeś swój pokój; ale ogólnie rzecz biorąc, masz albo "Gięty arkusz bazowy1" , albo "Arkusz gięty krawędzi1" i w obu, ponieważ wdrażasz je i będziesz miał każde zagięcie swojej części, a tam klikasz prawym przyciskiem myszy funkcję gięcia, które chcesz zmienić, i zaznaczasz pole "Niestandardowy obszar gięcia" i stosujesz swoje ustawienia.
2 polubienia
Tak samo ac cobra 427 Stosuję ogólne parametry na części (tabela strat na zgięciu.
A na zagięciu, które chcę dostosować (niestandardowe zwijanie lub vee), stosuję funkcję zagięcia, które dostosowuję.
2 polubienia
To nie jest przeciwko tobie sbadenis, ale biorąc pod uwagę, że mnie lubisz i że moja odpowiedź brzmi: zanim uznałbym za normalne, że było odwrotnie! Ale hej, najważniejsze jest to, że ma swoją odpowiedź...
1 polubienie
Wolę ac cobra 427, ale nie wybieram marco42marc sprostowany, jeśli chce!
1 polubienie