Brak możliwości stworzenia symetrii funkcji w złożeniu?

Jeśli jesteś poniżej 2016 roku, możesz umieścić zespół z częściami w poście, a ja poszukam.

Czy kiedykolwiek próbowałeś naprawić oprogramowanie???

Panel sterowania\Programy\Programy i funkcje, a tam klikasz prawym przyciskiem myszy na solidworks i modyfikujesz Napraw indywidualną instalację (na tym komputerze).

Fabrice

Oto, co mam w wstawieniu.

AC COBRA, też zobaczę to rozwiązanie (jestem na 2015 x64) ... Dziękuję

sym_2.docx

Sprawdź również wersję, klikając "?" w solidworks i Informacje o SOLIDWORKS, a następnie spójrz na posiadany SP. Jeśli nie jest to SP 5, musisz zaktualizować

Witam

Przed naprawą instalacji możesz zobaczyć w moim samouczku, czy pochodzi ona z konfiguracji SolidWorks, resetując ustawienia (możesz wrócić w razie potrzeby):

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

W SW 2015 SP5 czuję się dobrze

Witam

Dlaczego usuwasz materiał w zespole, a nie w części?

@+

1 polubienie

Wykonuję usuwanie materiału w zespole, ponieważ używam części do planu def w stanie rozłożonym z nacięciami wstępnymi, a nie do całkowitego usunięcia materiału.

Dopiero na etapie spawania część jest cięta (tj. w zespole). Nasze plany powinny śledzić postęp produktu krok po kroku.

Ale masz rację co do kopulastego dna, mogę to zrobić w pokoju i zrobić konfigurację.

.......... ciąg dalszy: Dzisiaj to działa!! Zrobiłem to więc w części (propagując funkcje zespołu do części) i konfigurując funkcje wiercenia tak, aby pojawiały się tylko w złożeniu...

Dziękuję Wam wszystkim... Nie jestem pewien, komu dać korzyść z prawidłowej odpowiedzi?????

Ewidentnie miałem błąd.... Ale po różnych interwencjach ludzi z forum spróbowałem ponownie dziś rano zrobić moje wytłoczenia w pokoju (poprzez propagację elementów do pokoju) i okazuje się, że to działa. Następnie stworzyłem konfigurację z tymi wyciągnięciami, aby nie mieć ich na mojej tak zwanej części "bazowej".

Dziękuję Wam wszystkim