Brak możliwości stworzenia symetrii funkcji w złożeniu?

Witam wszystkich,

Oto mój PB: w dość prostym montażu staram się osiągnąć symetrię funkcji, ale oprogramowanie tego nie oferuje. Jest sieć liniowa i kołowa, ale nie ma symetrii...

Rozwiązanie?

Dziękuję

sym.docx

Witam

Aby uzyskać symetrię w zespole, należy edytować część.

AC Kobra,

Nie mogę edytować części, ponieważ funkcja wytłaczania jest wykonywana w złożeniu, a nie na czystej części.

Jaką funkcję chcesz symetrycznie??? Czy próbowałeś symetryzować szkic??? A jeśli nie, czy możesz dołączyć do pokoju i powiedzieć mi, jaką funkcję chcesz symetrycznie?

Chcę symetryzować zestaw funkcji w kolorze niebieskim.

Udało mi się zrobić sieć kołową dla 5 otworów znajdujących się w poziomie, ale jak to zrobić dla tych znajdujących się na zboczu?

sym.docx

Montaż

SPC-030A-CU200-1_fond_entree_axiale.SLDASM

Spróbuj to zobaczyć.

symetrie_de_fonction.jpg

Zobacz ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/les-differentes-symetries-danssolidworks

Będziesz musiał znaleźć odpowiedź na swój problem

@+

Dzięki, wygląda na to, że tak, jednak nie mogę znaleźć w moim menu tej funkcji, z której korzystałeś...

Znalazłem go, ale jest wyszarzony i nie mogę go używać !? Zobacz doc

sym.docx

Tak naprawdę trzeba wyświetlić zakładkę montażu, a następnie polubić załączony plik...

symetrie_de_fonction.jpg
1 polubienie

Rozwiń ikonę po lewej stronie sitodruku, który dla mnie zrobiłeś...

i nie, nie mam tego... Mam obok niego podobną ikonę, ale wyszarzoną!!

sym.docx

W przeciwnym razie jest to hack, ale kiedy edytujesz swoje funkcje, możesz udostępniać je fragmentarycznie. Po wykonaniu tych wszystkich czynności otwierasz swój kawałek i próbujesz w nim symetrii, a jeśli to nie zadziała, usuwasz materiał, przecinając kawałek na 2, usuwając część bez otworów, a następnie tworzysz symetrię korpusu w części.

Czy jesteś na bieżąco z wersjami??? Może to błąd , który został naprawiony. W przypadku modelu 2016 jest to SP3, a w pozostałych jest to SP5. Być widzianym z tej strony...

Rzeczywiście, wygląda to na włamanie!! Czy to bardzo zaskakujące, że ta ikona jest wyszarzona!!

W przeciwnym razie na całym montażu mam inny problem (nadal na wytłaczaniu w zespole), a mianowicie, że operacja usuwania materiału jest wykonana, ale nic nie widać na ekranie (patrz doc)... Halucynacji!!!

A jeśli zrobię to wytłaczanie na innej części zespołu, to działa...

Uważam za dziwne, że mój czołg ma niebieskawe krawędzie?

sym.docx

Na dole pliku znajdują się wszystkie komponenty i musisz kliknąć wybrane komponenty, a tam klikasz na swoją skuwkę.

sym_2_manu.docx

Tak, próbowałem tego, ale bez rezultatów....

sym_2.docx

Zobacz PJ

sym_2_manu.docx

Właśnie próbowałem, ale myślę, że mam problem z moją skuwką, ponieważ absolutnie nic nie możemy zrobić na tej części...

W końcu zrobiłem otwór płasko "na rozłożonym kawałku... To działa.

Z drugiej strony nie ma rozwiązań dla tła!?

Witam.

Jeśli zastosujesz symetrię funkcji wstawiania-składania, to nie działa?

sans_titre.png