Witam
Pod postem jednego z moich kolegów pojawiła się wiadomość, którą od czasu do czasu miałem w swojej starej skrzynce odbiorczej:
"Nie można pobrać plików z bazy danych. Może się to zdarzyć w okresach szczytowego obciążenia bazy danych, zalecamy wykonanie operacji później (Brak połączenia w magazynie plików).
Wiedząc, że pozostały 2 licencje EPDM, więc nie pochodzi stamtąd.
Jeśli ktoś wie, skąd ta wiadomość, jestem zainteresowany.
Dziękuję
Antó
message_impossibilite_de_se_connecter_a_lepdm.png
Witam
Dziękuję Cyril.f za odpowiedź, którą wysłał mi wiadomością, nie będąc w stanie odpowiedzieć na pytanie (błąd z powodu mojego zbyt długiego tytułu ):
Witam
Cóż, ten błąd w temacie, który otworzyłeś, nie mogę na niego odpowiedzieć.
O ile się więc nie mylę, jest to związane z chwilowym przeciążeniem sieci. Jeśli ciężka akcja jest w toku, serwer może nie odpowiadać, w wyniku czego po stronie aplikacji klienckiej uważa, że nie może się połączyć.
Możliwe jest również, że zapora wbudowana w system Windows jest źle skonfigurowana i od czasu do czasu spowalnia połączenie z repozytorium.
W instrukcji instalacji sprawdź, czy stacje robocze są skonfigurowane zgodnie z paragrafem "Otwieranie portów do komunikacji klient/serwer".
https://files.solidworks.com/Supportfiles/PDMWorks_Ent_Installation/2018...
Zamierzam się temu przyjrzeć.
Równolegle otworzyłem incydent dziś rano i oto odpowiedź od wsparcia:
Witam
To ostrzeżenie jest wyświetlane, gdy klient traci połączenie z serwerem.
Mechanizm jest następujący:
Jeśli połączenie sieciowe z serwerem klienta zostanie tymczasowo przerwane z jakiegokolwiek powodu (lub jeśli system klienta przejdzie w stan uśpienia i uruchomi się ponownie), połączony klient powinien spróbować ponownie nawiązać połączenie w tle. Jeśli to się nie powiedzie, otrzymasz ostrzeżenie o treści: "Nie można pobrać plików z bazy danych. Może się to zdarzyć w okresach szczytowego obciążenia bazy danych, zalecamy wykonanie operacji później (Brak połączenia w magazynie plików).
W większości przypadków ponowne połączenie nastąpi w tle, a użytkownik nie zobaczy ostrzeżenia, chyba że serwer nadal nie jest osiągalny lub wszystkie licencje są zajęte.
Jeśli ten problem występuje u klienta, zależy to w dużej mierze od połączenia sieciowego i sposobu, w jaki stacja robocza nawiązuje połączenie z serwerem.
Jeśli napotkasz ostrzeżenie, najlepszą metodą ponownego nawiązania połączenia jest wyjście z PDM za pomocą niebieskiej ikony, a następnie powrót do widoku lokalnego w celu sprawdzenia, czy połączenie jest poprawne. (Kliknij ikonę PDM -> Przejdź do SolidWorks PDM -> <NAZWA REPOZYTORIUM> (Nie ma potrzeby ponownego uruchamiania punktu końcowego).
Mając nadzieję, że udało mi się odpowiedzieć na Twoje pytanie, zamykam rozmowę z naszym działem technicznym i nie waham się jej ponownie otworzyć, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Pozdrowienia
Pomocy technicznej.
Ponownie
Mały błąd na forum, który pozwala na utworzenie tematu, ale blokuje odpowiedzi. Jeśli pole jest zbyt długie, należy je wyrzucić od początku :o
No tak, może to też cudzysłów przyjaciele, że nie powinien był na to pozwolić od stworzenia, składam raport w dedykowanej grupie.