Nie można utworzyć rozwiniętego rysunku zagiętej części

Cze wszystkim

Narysowałem część wygiętą w klasycznej objętości, a następnie przerobiłem ją na blachę:

Klikając na "Rozłożone", otrzymuję rozłożoną wersję mojej części:

Z drugiej strony nie ma możliwości uzyskania rozwiniętego na rysunku poprzez zaznaczenie opcji "Rozłożone":

Masz jakiś pomysł na przyczynę tego problemu?

Umieszczę tę część w PJ (Solidworks 2014).

Z góry dziękuję za pomoc!

pb_tolerie.sldprt

Witam

Czy sprawdziłeś, czy funkcja "rozłożony" jest aktywna w konfiguracji "stan rozłożony"?

5 polubień

Witam

Tak, musisz otworzyć pokój, aktywować płaską konfigurację paterne i sprawdzić, czy rozłożona funkcja nie jest w stanie usunięcia.

Niech Moc będzie z wami.

4 polubienia

Witam, otworzyłem twój kawałek, sprawdź również, czy fałdy z zaokrąglenia są aktywowane, a także ich rozkładanie. 

Pozdrowienia

capture.jpg
6 polubień

Zobacz te samouczki

https://www.youtube.com/watch?v=EL52EVjwC48

https://www.youtube.com/watch?v=ghalOYesjlU

@+

2 polubienia

ok spojrzałem na twoją część, kiedy robisz swoje rozłożone, w funkcji "Convert-Volume1" fałdy pozostają w stanie usunięć  , musisz je aktywować.

Niech Moc będzie z wami.

Edit: @G jesteś szybszy ode mnie :)

5 polubień

Witam

Jak mówi Frédéric, zdarza się, że złożony dezaktywuje się w funkcji rozłożonej. Musisz przejść do konfiguracji płaskiego wzoru, następnie przejść do rozłożonego, a następnie reaktywować zagięcia.

2 polubienia

Błąd, pozwoliłem, aby moja odpowiedź się przeciągała, a tymczasem wszyscy odpowiedzieliście DOBRZE...

5 polubień

Zobacz, jak walczą o najlepszą odpowiedź...

Czy nie jesteś zmęczony odpowiadaniem na to samo??? Hihi powiedział:

W przeciwnym razie nie lepiej niż poprzednie.

5 polubień

Najważniejsze, że @eric9.benoit ma swoją odpowiedź, po tym, kto mu udzielił i jak szybko, jego odpowiedź...

Powiedziałbym, że jesteś dla mnie za stary :p ale ja bym sobie nie pozwolił, nie znając waszego wieku! cokolwiek.... Mam niezły ubaw

Edit: No cóż, wiemy już, że @Ac 427 cobra ma 40 lat, dzięki postowi z początku roku wiemy też jak wygląda, co dowiemy się następnym razem??? :) Połowa 2,48x1/8 wieku :D

6 polubień

Aby odpowiedzieć G, mam 1,6x1/4 wieku... ^_^

4 polubienia

To post-jamy???

Cóż, cieszę się życiem przez 1,12x1/4 wieku, a już niedługo za 1/12,5 x (365+10) dni będę miał +1.

Hehe...!

2 polubienia

Cze wszystkim

Właśnie zdałem sobie sprawę, że nie wróciłem na forum. Zawsze mam dziwne rzeczy, ale w przypadku tego ujęcia udało mi się z tego wydostać dzięki twoim radom! Dziękuję!

Eric

1 polubienie