Za każdym razem, gdy uruchamiam mojego robaka soliworks. 2015 wydaje mi się ten obraz, czy mógłbyś mi powiedzieć, jak go poprawić, znajduję w internecie wiele odpowiedzi , chciałem sprawdzić , jakie są twoje rozwiązania.
Tak, sesja solidworks jest już otwarta, w przypadku zablokowania w pamięci, możliwe jest przejście przez menedżera zadań systemu Windows, aby zatrzymać proces,
Ponieważ jest systematyczny, zacznę od przejścia do zakładki SolidfworksRX, konserwacja. Następnie, jeśli problem będzie się powtarzał, należy usunąć wartość "SolidWorks Journal Folder" w HKCU\Software\Solidworks\Solidworks 2015\Ext References (rozwiązanie tego samego problemu dostępne jest na infolinii)
Właśnie zmieniłem nazwę pliku na Software/Solidworks/Solidworks 2015/Ext References/Solidworks Journal Folder dla Solidworks Journal Folder old.
Cała ta modyfikacja Solidworks została zamknięta po ponownym uruchomieniu, solidworks tworzy nowy rejestr Solidworks Journal Folder i nadal ten sam problem podczas uruchamiania
Spotkałem się już z tym problemem i rozwiązałem go na 2 różne sposoby, ponieważ 2 różne przyczyny (na pewno jest ich więcej...).
1 - jak @Lynk mówi, instancja nadal działa w tle lub uległa awarii, ale nie została zatrzymana, upewnij się, że oprogramowanie jest zamknięte w tle: crtl+alt+sup -> menedżer zadań -> wyszukaj w procesach w tle nazwy przypominające SW (sldworks_fs, solidworks...) i spraw, aby zakończyły zadanie.
2 - Bardziej subtelnie, czy użytkownik systemu Windows ma dostęp do zapisu w folderze, w którym znajduje się plik dziennika, a bardziej ogólnie do C:? Spotkałem się z tym problemem raz dla SW i wiele razy dla ERP. Z pamięci podstawowe instalacje Win7 i Win10 blokowały C: przed zapisem do użytkowników i pozwalały tylko kilku przydatnym folderom na bezpośredni zapis do niego.
Witam Miałem ten sam problem z Solidworks 2016. Usunąłem wartość "SolidWorks Journal Folder" w HKCU\Software\Solidworks\Solidworks 2016\Ext References. W rejestrze znajdował się również folder Solidworks 2010, usunąłem również wartość "SolidWorks Journal Folder" i po restarcie nie mam już irytującego komunikatu! Czy ktoś wie, czy mogę bez obaw usunąć ten folder Solidworks 2010? Więc dziękuję stefbano.
Tak, mówiłem o tym samym przesłaniu, W rzeczywistości, gdy otwierasz solidworks, możesz zapisać paski narzędzi, konfiguracje itp. solidworks... W związku z tym, jeśli zapiszesz konfigurację, SOLIDWORKS zapisze ścieżkę do folderu użytkownika, za pomocą którego dokonano rejestracji Jest to również klucz referencyjny I tak po uruchomieniu solidworks, z innym kontem użytkownika (przykład konfiguracja na administratorze, przejęta na użytkowniku1), SolidWorks nie może uzyskać dostępu do folderu, tworzy błąd informujący, że nie może utworzyć dziennika
Ale ponieważ jesteś jedyną osobą użytą w poście, myślę, że musi to być coś innego
Dziękuję za wiele odpowiedzi, myślę, że odpowiedź fifounet44, mam pytanie po operacjach, które przeprowadziłem. Zmieniłem nazwę Software\Solidworks\Solidworks 2015\Ext References/SolidWorks Journal Folder na SolidWorks Journal Folder old i usunąłem oryginał. Po uruchomieniu solidworks wyświetla mi się ten sam komunikat o błędzie, wróciłem do regedit, a solidworks ponownie utworzył folder dziennika SolidWorks.
Czy konieczne jest wykonanie innej operacji, która usuwa?
Jeśli chodzi o wiadomość Eriaud, drugą sugestię, myślę, że zagłębię się nieco głębiej w tę sugestię, Jak sprawdzić, czy win 2010 ma dostęp do zapisu w dzienniku solidworks?
Re, całkowicie usunąłem wartość, czy masz tak jak ja wcześniejszą wersję Sldw, która nadal byłaby w twoim rejestrze? podczas ponownego uruchamiania SolidWorks, nowy klucz folderu dziennika SolidWorks jest tworzony ponownie w Solidworks 2016\Ext References/, ale nie w 2010
OK, więc usunąłem z rejestru wszystko inne niż 2016 i działa! Poszukaj w opcjach systemu SLDW "lokalizacji plików", być może masz ścieżki prowadzące do folderów, które już nie istnieją, zwłaszcza jeśli przywróciłeś ustawienia z innego komputera. Powodzenia.