Nie można kopiować i wklejać do rysunków

Witam, Windows 11 nigdy nie istniał w wersji 32-bitowej.
Z drugiej strony wersja dla systemu Windows 11 może grać (22H2 miał ten problem z kopiowaniem/wklejaniem, wydaje mi się, że został on już naprawiony).
Byliśmy na SW2022 SP5.0 i Windows 11, nie pamiętam żadnych problemów tego typu (Windows 11 wyższy niż 22H2 pamięci).
Po może spójrz na ten parametr:

Z pamięci wylądował z SW2022 i domyślnie limit był niższy (zrzut ekranu SW2024 SP5).

1 polubienie

najlepiej byłoby zainstalować najnowszą wersję Solidworks

Jestem w porządku w 64-bitowym Win11

Witam, dla Twojej informacji, problem kopiowania i wklejania jest wszędzie w solidnych pracach nie tylko na rysunku. Na przykład nie można skopiować i wkleić szkicu do tworzenia części.

Jeszcze kilka pytań:
Wygląda na to, że kopiowanie i wklejanie nie działa z Solidworks do Solidworks.
Ale co z inną aplikacją do Solidworks?
A może z Solidworks do innej aplikacji?
Przetestuj różne rodzaje kopiowania/wklejania (mysz, klawiatura...) i podaj nam wyniki.
Jak powiedziałem powyżej, kopiowanie i wklejanie wydaje się katastrofalne w systemie Windows 11, ale problem wydaje się ograniczać do Solidworks i to jest dziwne (nie znalazłem żadnej literatury na temat tego problemu na forach Solidworks).
Co mówi infolinia Twojego dostawcy?
Albo, co gorsza, Twoi specjaliści IT?

Pytanie dodatkowe: Czy działa przeciąganie i upuszczanie (na przykład między dwoma komponentami)?

Dziwaczny :astonished:
Czy przeszedłeś przez menu EDYTUJ i wybrałeś plan wstawiania?

Czy chcesz powiedzieć, że od początku niesłusznie narzekaliśmy na Solidworks i że to nie on jest problemem? :innocent:

1 polubienie

Udaje mi się skopiować i wkleić zdjęcie z Eksploratora Windows na rysunek.

Powinniście być bardziej precyzyjni w swoich odpowiedziach, @bastiengiret_1 staramy się wam pomóc, ale wy też będziecie musieli pomóc nam.

Kiedy powiesz:

Słyszę " Udało mi się przeciągnąć plik ze zdjęciem i umieścić go na arkuszu rysunkowym Solidworks ", prawda?

Nie odpowiadasz też na pytania:
Przetestuj różne rodzaje kopiowania/wklejania (mysz, klawiatura...) i podaj nam wyniki.
Jak powiedziałem powyżej, kopiowanie i wklejanie wydaje się katastrofalne w systemie Windows 11, ale problem wydaje się ograniczać do Solidworks i to jest dziwne (nie znalazłem żadnej literatury na temat tego problemu na forach Solidworks).
Co mówi infolinia Twojego dostawcy?
Albo, co gorsza, Twoi specjaliści IT?

Pytanie dodatkowe: Czy działa przeciąganie i upuszczanie (na przykład między dwoma komponentami)?

Która wersja systemu Windows jest używana (22H2?).

Wielu z Was ma ten problem po ponownej instalacji swoich stacji roboczych ... Czy korzystasz z rozwiązania serwerowego?

Wszelkie odpowiedzi na te pytania bez wątpienia pozwolą nam lepiej zlokalizować źródło problemu.

Tak, rzeczywiście, to jest to, co chciałem powiedzieć: "Udało mi się przeciągnąć plik ze zdjęciem i upuścić go na arkuszu rysunkowym Solidworks"

Kopiowanie/wklejanie go za pomocą myszy, klawiatury lub za pomocą " Edytuj " nie działa.

Infolinia visiativ (nasz dostawca) jest w trakcie kontaktu z Dassault (wczorajsza wiadomość)

Nasi specjaliści IT... Myślę, że nie jestem wystarczająco kompetentny, aby znaleźć rozwiązanie.

Przeciąganie i upuszczanie działa tak, gdy jestem w zespole.

Nie znam mojej wersji Win11:

W przeciwnym razie nie bardzo wiem, czy korzystamy z rozwiązania serwerowego, nasza grupa i tak udostępnia plik instalacyjny na naszym serwerze.

Spróbujmy dwóch lub trzech prostych rzeczy (po stronie okien):

=> Historia schowka
Sprawdź, czy historia kopiowania i wklejania jest włączona
Ustawienia / System i schowek

=> Uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów z Windows
Ustawienia / Aktualizacje / Zabezpieczenia i rozwiązywanie problemów i uruchom narzędzie Rozwiązywanie problemów...

=> Uruchom ponownie Eksploratora Windows
z menedżera zadań: (CTRL+SHIFT+ESC) znajdź Eksploratora Windows (eksploratora) + Uruchom ponownie.

Tym razem jest to mniej proste:

Zapytaj informatyków, dlaczego zainstalowali najgorszą aktualizację systemu Windows na twoich stacjach roboczych? (Opcjonalnie, ale jestem ciekawy)
=> wersja Wersja 24H2 Build 26100 systemu Windows 11 (lub 10.0) jest znana z tego, że jest bardzo błędna.
Następnie zapytaj specjalistów IT w Twojej firmie, czy istnieje możliwość aktualizacji tej wersji (jeśli jest zgodna z Twoją kartą IT).

Zrób spis innych programów, które mogą zakłócać kopiowanie/wklejanie i testowanie, odinstalowując je (oprogramowanie do zrzutów ekranu itp.)

Już utknąłem na tej linii, mamy kłopoty... :grinning:
=> Uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów z Windows
Ustawienia / Aktualizacje / Zabezpieczenia i rozwiązywanie problemów i uruchom narzędzie Rozwiązywanie problemów...

Jakiego rodzaju blokada?
W pasku wyszukiwania systemu Windows wpisz " Ustawienia ":

Następnie poszukaj opcji Rozwiązywanie problemów:

Następnie uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów, zaczynając od klawiatury:

Jeśli rozdzielczość klawiatury niczego nie rozwiązuje, przechodzimy do punktu nr 2 ect...

1 polubienie