Witam, Windows 11 nigdy nie istniał w wersji 32-bitowej. Z drugiej strony wersja dla systemu Windows 11 może grać (22H2 miał ten problem z kopiowaniem/wklejaniem, wydaje mi się, że został on już naprawiony). Byliśmy na SW2022 SP5.0 i Windows 11, nie pamiętam żadnych problemów tego typu (Windows 11 wyższy niż 22H2 pamięci). Po może spójrz na ten parametr:
Witam, dla Twojej informacji, problem kopiowania i wklejania jest wszędzie w solidnych pracach nie tylko na rysunku. Na przykład nie można skopiować i wkleić szkicu do tworzenia części.
Jeszcze kilka pytań: Wygląda na to, że kopiowanie i wklejanie nie działa z Solidworks do Solidworks. Ale co z inną aplikacją do Solidworks? A może z Solidworks do innej aplikacji? Przetestuj różne rodzaje kopiowania/wklejania (mysz, klawiatura...) i podaj nam wyniki. Jak powiedziałem powyżej, kopiowanie i wklejanie wydaje się katastrofalne w systemie Windows 11, ale problem wydaje się ograniczać do Solidworks i to jest dziwne (nie znalazłem żadnej literatury na temat tego problemu na forach Solidworks). Co mówi infolinia Twojego dostawcy? Albo, co gorsza, Twoi specjaliści IT?
Pytanie dodatkowe: Czy działa przeciąganie i upuszczanie (na przykład między dwoma komponentami)?
Powinniście być bardziej precyzyjni w swoich odpowiedziach, @bastiengiret_1 staramy się wam pomóc, ale wy też będziecie musieli pomóc nam.
Kiedy powiesz:
Słyszę " Udało mi się przeciągnąć plik ze zdjęciem i umieścić go na arkuszu rysunkowym Solidworks ", prawda?
Nie odpowiadasz też na pytania: Przetestuj różne rodzaje kopiowania/wklejania (mysz, klawiatura...) i podaj nam wyniki. Jak powiedziałem powyżej, kopiowanie i wklejanie wydaje się katastrofalne w systemie Windows 11, ale problem wydaje się ograniczać do Solidworks i to jest dziwne (nie znalazłem żadnej literatury na temat tego problemu na forach Solidworks). Co mówi infolinia Twojego dostawcy? Albo, co gorsza, Twoi specjaliści IT?
Pytanie dodatkowe: Czy działa przeciąganie i upuszczanie (na przykład między dwoma komponentami)?
Która wersja systemu Windows jest używana (22H2?).
Wielu z Was ma ten problem po ponownej instalacji swoich stacji roboczych ... Czy korzystasz z rozwiązania serwerowego?
Wszelkie odpowiedzi na te pytania bez wątpienia pozwolą nam lepiej zlokalizować źródło problemu.
Spróbujmy dwóch lub trzech prostych rzeczy (po stronie okien):
=> Historia schowka Sprawdź, czy historia kopiowania i wklejania jest włączona Ustawienia / System i schowek
=> Uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów z Windows Ustawienia / Aktualizacje / Zabezpieczenia i rozwiązywanie problemów i uruchom narzędzie Rozwiązywanie problemów...
=> Uruchom ponownie Eksploratora Windows z menedżera zadań: (CTRL+SHIFT+ESC) znajdź Eksploratora Windows (eksploratora) + Uruchom ponownie.
Tym razem jest to mniej proste:
Zapytaj informatyków, dlaczego zainstalowali najgorszą aktualizację systemu Windows na twoich stacjach roboczych? (Opcjonalnie, ale jestem ciekawy) => wersja Wersja 24H2 Build 26100 systemu Windows 11 (lub 10.0) jest znana z tego, że jest bardzo błędna. Następnie zapytaj specjalistów IT w Twojej firmie, czy istnieje możliwość aktualizacji tej wersji (jeśli jest zgodna z Twoją kartą IT).
Zrób spis innych programów, które mogą zakłócać kopiowanie/wklejanie i testowanie, odinstalowując je (oprogramowanie do zrzutów ekranu itp.)
Już utknąłem na tej linii, mamy kłopoty... => Uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów z Windows Ustawienia / Aktualizacje / Zabezpieczenia i rozwiązywanie problemów i uruchom narzędzie Rozwiązywanie problemów...