Nie można przeciągnąć cięcia w widoku przerwanym

Witam

W widoku przerywanym nie mogę przeciągnąć przerwania, aby je powiększyć lub pomniejszyć (nie mówię o odstępie między symbolami, ale raczej o " przesunięciu " przerwania na widoku).

Działa na innych stacjach, ale nie na mojej, bez względu na to, jak bardzo szukam w ustawieniach, nie mogę znaleźć niczego innego w innych.

Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem?

Dziękuję za odpowiedzi.

Czy nie ma ich na liście?
Możliwe jest również ustawienie żebra, a następnie ukrycie żebra.
Sprawdź, czy nie ma żadnych ukrytych żeber lub żeber łączących część z tym przerwaniem.
Oto mała reprezentacja wymiarów, które pojawiają się podczas próby przeciągnięcia (w obszarze SW2020)
SLDWORKS_jwvOQ50NKI

2 polubienia

Witam
Nigdy nie miałem tego problemu z pamięcią, jednak kilka pytań:

1. Która wersja oprogramowania?
2. Czy sprawdziłeś, czy tryb automatycznej rozdzielczości nie jest wyłączony:

3. Czy element A Ctrl+Q zmienia położenie przerywa?

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi :wink:.

To jest wersja SW Connected 2024
Nie ma żadnych ukrytych kursów (mogę przesuwać palcem po postach innych użytkowników).
Ctrl+Q nic nie robi.

Mam wrażenie, że przerwy są zamrożone, ale co zaskakujące, ten sam plan na innej stacji roboczej nie ma tego problemu. Próbowałem ponownie zaimportować ustawienia z innej stacji roboczej, ale nic to nie zmienia.

Zabawne, że ten sam plan nie działa w ten sam sposób na dwóch różnych pozycjach :thinking:

Czy inne stacje w SW są również podłączone?

3 polubienia

Tak, wszystkie są z tym samym SW Connected, mieliśmy niedawną aktualizację HotFix i posty, o których mowa, mają ten sam problem. 2 inne nie mają tego problemu, ale zostały niedawno ponownie zainstalowane z powodu problemu z aktualizacją.

To naprawdę zaskakujące, myślę, że skończy się to ponowną instalacją :sweat_smile:

1 polubienie

Ha ba proszę bardzo, wydaje się, że masz rozwiązanie ^^. Aktualizacja poprawki powinna spowodować konflikt

4 polubienia