Witam
odkąd przeszedłem na SW 2017, nie mogę zmienić niektórych opcji w opcjach systemu.
Zazwyczaj mam już przygotowane tła do rysunków z logo mojej firmy.
tak w opcjach systemu=>lokalizacja pliku=>ścieżki wyszukiwania
Dodaję ścieżki i klikam OK.ale kiedy wracam do tego samego folderu, żadne zmiany nie zostały uwzględnione.
Czy ktoś kiedykolwiek miał tego rodzaju problem?
Dziękuję
Jesteś administratorem na swoim stanowisku?
Spróbuj uruchomić oprogramowanie jako administrator (kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę) przed dokonaniem tego rodzaju modyfikacji.
2 polubienia
Witam
Nie wiem, czy to możliwe, ale może uda Ci się załadować ustawienia oprogramowania z wcześniejszej wersji. Wszystkie ustawienia zostaną skonfigurowane zgodnie ze ścieżkami określonymi w poprzedniej wersji.
Oczywiście musisz zapisać te ustawienia w poprzedniej wersji, zanim będzie można je załadować w nowej wersji.
Edit: wydaje mi się, że to jest to, co już wcześniej robiłem (2015->2016), więc nie ma bólu głowy, aby wypełnić wszystkie ścieżki i ponownie skonfigurować ustawienia. Ale nadal wątpię...
2 polubienia
W polu Lokalizacja pliku pozostaw tylko lokalizację plików, usuń domyślne.
3 polubienia
W przypadku map bazowych musisz wpisać ścieżkę w "lokalizacja pliku"/"szablony dokumentów", a nie "ścieżka wyszukiwania", wydaje mi się...
5 polubień
Witam.
Jeśli nadal masz zainstalowaną wersję 2016, możesz zapisać ustawienia i przywrócić je do wersji 2017.
2 polubienia
Wow, to jest odpowiedź!
Oczywiście, kiedy przeczytasz najlepszą odpowiedź, od razu zrozumiesz, jak rozwiązać problem!
4 polubienia
Witam
Czy istnieje odpowiedź na ten zamknięty post?
Korzystam z SW2017 i moje obawy są takie same: nie można zachować wprowadzonych zmian (dodaj/usuń) na liście ścieżek wyszukiwania.
Dziękuję za pomoc.
Witam
Stąd zainteresowanie walidacją odpowiedzi, które naprawdę dostarczyły rozwiązania postawionego problemu!!
+1 dla Pascala , który już zwrócił uwagę, że będzie to skomplikowane dla osób z tym samym problemem.
CarseB, zamiast tego otwórz nową dyskusję, będziesz miał większą szansę na uzyskanie odpowiedzi na swoje pytanie.
Pozdrowienia
Zgodnie z infolinią, którą miałem w związku z innym problemem, pierwszą rzeczą do zrobienia jest praca z kontem administratora (tak, to absurd i wbrew wszystkim zwykłym zaleceniom dotyczącym bezpieczeństwa komputerowego) i obniżenie (skoro już przy tym jesteśmy, równie dobrze możemy trochę bardziej uchylić drzwi) poziom kontroli konta użytkownika (patrz PJ).
compte_utilisateur.jpg
1 polubienie
"Najlepszą" odpowiedź na moderację zgłosiłem następującą wiadomością:
"Nie możemy traktować tej wiadomości jako odpowiedzi, ale raczej jako «najlepszą» odpowiedź.
Wiadomość, aby usunąć i przywrócić pytanie do stanu otwarte."
Ciąg dalszy nastąpi...
1 polubienie