Napotykam mały problem, który zaczyna być dość irytujący,
Jak jest napisane w tytule po pracy nad elementem i/lub montażem z photoview, że go zapisuję i zamykam, nie mam możliwości jego ponownego otwarcia,
Próbowałem najprostszych rozwiązań: zrestartować Solidworks i wyłączyć komputer, nic się nie zmienia,
Z drugiej strony, jeśli zrobię kopię pliku, wrzucę go do sieci firmowej i otworzę z innego komputera, to działa, ale jeśli go zamknę, dzieje się to samo, co na początku,
Chciałem więc zidentyfikować problem, wykonując krok po kroku realizację próbki testowej na zdjęciu (zastosowanie pozorów, świateł itp.), dzięki czemu byłem w stanie zidentyfikować , że problem będzie wynikał z aparatów, bez tego (tych) 3D działa poprawnie,
Więc moje pytanie brzmi, czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym lub podobnym problemem? A jeśli tak, to czy znalazł rozwiązanie?
Właśnie go otworzyłem i nie miałem żadnych problemów.... Daję ci plik, który otworzyłem i ponownie zapisałem, ponieważ widziałem, że jesteś również pod 2016 rokiem... I tak jak powiedział, sprawdź czy jesteś w SP3
Czy możesz spróbować skopiować ustawienia jednej z tych stacji roboczych, aby przetestować je na swojej stacji roboczej? (pamiętaj, aby najpierw zapisać swój).
Na innych stacjach roboczych działa na początku, ale jak tylko ponownie zarejestruje 3D, nie ma możliwości jego otwarcia,
mają takie same konfiguracje,
Próbowałem ustawień kolegi na mojej stacji roboczej działa, już nie rozumiem, jak ustawię z powrotem na 0 to nie działa a przy innych ustawieniach działa, próbowałem nawet z moją kopią zapasową sprzed roku,
więc podsumowując, zamierzam umieścić ustawienia mojego kolegi na mojej stacji roboczej i zobaczę później, czy nadal działa,