Witam
Przez ostatnie kilka dni nie mogłem wybrać niczego z rozwijanego menu "właściwości listy spawanych części".
Czy masz rozwiązanie, które możesz mi dać?
Z góry dziękuję.
capture.png
Witam
Przez ostatnie kilka dni nie mogłem wybrać niczego z rozwijanego menu "właściwości listy spawanych części".
Czy masz rozwiązanie, które możesz mi dać?
Z góry dziękuję.
Kiedy tworzysz plik właściwości swojego utworu, co masz?
Tak samo:(
Czy Twoja karta danych jest dobrze wypełniona?
Witam
W obszarze Narzędzia, Opcje, Lokalizacja pliku szuka:
Plik właściwości niestandardowych
Wskazana ścieżka musi zawierać plik: properties.txt, który konfiguruje zawartość tego rozwijanego menu, jeśli tak nie jest należy wskazać odpowiedni folder, domyślnym jest:
C:\ProgramData\SolidWorks\SOLIDWORKS 2015\lang\english
Powodzenia
Mick
Witam
Aby zaktualizować listę usług:
1) Wejdź na następujący adres na swoim numerze wewnętrznym:
C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 2015\lang\english
Znajdziesz tam plik "properties.txt"
Są to właściwości solidworks, które pojawią się w menu rozwijanym.
2) Edytuj tę listę zgodnie ze swoimi potrzebami
Przykład:
Opis
Kod przedmiotu
...
Ale przede wszystkim nie usuwaj "dziurkowania dowodu osobistego "
3) Zapisz plik po edycji
4) Wróć do Solidworks i kliknij opcje
5) W zakładce "opcje systemu" przejdź do "lokalizacja pliku"
6) W "pokaż foldery dla:" przewiń listę rozwijaną w dół do "Pliki właściwości niestandardowych"
7) Zobaczysz, że adres listy pojawi się w polu "foldery:"
Aby uniknąć problemów, usuń go i przekieruj ponownie, klikając na niego => "usuń", a następnie "dodaj" i przejdź do folderu, w którym edytowałeś plik "properties.txt"
PRZYPOMNIENIE: Jest w C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 2015\lang\english , ale nie możesz skopiować linku, musisz ręcznie przekierować.
8) Kliknij ok w "opcjach systemu" (co je zamknie) i wykonaj test na części.
Sprawdź, czy wartość, którą musisz wprowadzić we właściwościach , jest rzeczywiście wartością tekstową i uważaj, aby nie znajdować się w zakładce "specyficzna konfiguracja", ale w zakładce "dostosuj" (patrz zrzut ekranu w załączeniu)
Logicznie rzecz biorąc, ma działać poprawnie.
Miłego dnia.
Witam
Moim zdaniem nie jest to problem z plikiem properties.txt, bardziej wynika to z problemu z zaimportowanymi właściwościami części. Czy są włożone jakieś części? (pokój w pokoju)
Dla Twojej informacji, to samo dotyczy części spawanych
Plik możesz edytować pod adresem "weldmentproperties.txt":
C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 2015\lang\english\weldments
Przekieruj lokalizację pliku w opcjach
Tym razem w "pokaż foldery dla:" i wybierasz listę rozwijaną "Plik właściwości konstrukcji spawanej"
W ten sam sposób =>Usuń, a następnie dodaj i ręcznie będziesz szukać folderu, w którym znajduje się "weldmentproperties.txt"
Miłego dnia.
Jest to problem w przypadku wstawiania części i wybierania opcji importowania właściwości do listy konstrukcji spawanej.
Ten sam problem pojawia się, gdy wstawiam część i sprawdzam Właściwości na liście części spawanych
Z drugiej strony, kiedy ponownie czytam odpowiedź siebie i mickael.alves , mówię sobie, że umieszczając odpowiednie właściwości w pliku weldmentproperties, może to zadziałać.
Idę testować, bo mam podobny problem...