Jeśli jest systematyczna, to musi mieścić się w ogólnych parametrach, czyli w czymś, co ma nam ułatwić życie. LUB coś, co dyskretnie odpadło podczas instalacji.
Poszukaj w "ustawieniach systemu", aby dowiedzieć się, co jest związane ze szkicami. (w razie potrzeby obejrzyj "Edytuj kursy podczas przeciągania i upuszczania")
Jeśli nie, wróć do ustawień domyślnych, ale pamiętaj, aby zapisać plik xxxx . SLDREG, dzięki czemu nie stracisz wszystkich swoich dostosowań.
To normalne ;-) Przepraszam, nie byłem zbyt wytłumaczalny ;-)
Musisz przejść do ==> Narzędzia ==> Ustawienia zapisz/przywróć (szczególnie wybierz zapisz, to pierwszy wybór na górze) ==> Wybierasz nazwę swojego pliku i umieszczasz go na pulpicie.
Zwykle od wersji 2019 ten plik jest zapisywany dla poprzedniej wersji. Innymi słowy, w wersji 2020 musisz automatycznie odzyskać plik . 2019 SLDREG. Możesz także sprawdzić, gdzie znajduje się plik, wyszukując go za pomocą menedżera plików systemu Windows.
Przywróciłem wszystko do ustawień domyślnych, ale problem pozostaje nierozwiązany, gdy tylko mam wymiar, nie mogę już wybrać elementu szkicu lub krawędzi, mój kursor zamienia się w wymiar. To tak denerwujące, jak to tylko możliwe!!