Nie można zapisać pod ASM z jego zmodyfikowaną częścią

Cze wszystkim

Niedawno przeszedłem z SW2023 na SW2025, a także udostępniłem nową opcję zapasową systemu udostępnioną przez zarząd.

Kiedyś używałem " save as "->Copy and open"-> "Include all reference components" & " Advanced options", aby stworzyć nowy kwadrat ASM + na przykładzie.
W tym interfejsie zmieniłem tylko nazwę mojego ASM i kwadratową część i nie ruszałem. Skopiowano tylko zmodyfikowane linie, a łącza kwadratowej części w kwadratowym ASM zostały zaktualizowane bezpośrednio.

Nie mogę już tego wykonywać, czy nastąpiła zmiana, czy mam zaniku pamięci? Czy jest inny sposób, żeby to zrobić?

Dziękuję

Może ta opcja:

Sprawdziłem to. Próbowałem odznaczyć to, ale nic się nie zmienia.
Próbowałem też odznaczyć linię " Zapisz wszystko jako kopiowanie " w interfejsie zapisu jako zapis, ale nic się nie zmienia, bo są tylko do odczytu, a nagrywanie jest anulowane.

1 polubienie

Witam;

Gdzie może tutaj?:

1 polubienie

Właśnie próbowałem odznaczyć to opcję, ale też nie działa.
Dziękuję za pomoc.

Czy możesz powiedzieć więcej na temat tych dwóch punktów?
=> Mój Solidworks 2022 nie zadaje mi takich pytań... (chyba że chcę zapisać część lub jeśli skład ma elementy wirtualne)

Może istnieje coś prostszego niż moja metoda? Uznałem to za stosunkowo praktyczne.
Moim celem jest skopiowanie ASM i jego części jednocześnie, zachowując linki, bez eksportowania wszystkich pozostałych części, i zmieniając ich nazwy, bo zapisuję je w tym samym folderze co przykład (czyli nie działa to z Pack & Go?).

image

Wcześniej rejestrowano tylko zielone pionki.
Zapomniałem wspomnieć, że moja wersja SW2025 to SP4.1.

Rozumiem trochę lepiej...
Sprawdzałeś, czy śruby i inne (biblioteczne) komponenty pozostają w " tylko do odczytu " podczas przełączania między dwoma wersjami Solidworks?

Uwaga:
Aby zduplikować zespół lub część (i ich rysunki) przy jednoczesnym łamaniu odniesień, używam adaptacji makra:

Moja adaptacja polega na uniemożliwieniu użytkownikowi wyboru elementu z powtórzenia... Jeśli chcesz, mogę ci go zapewnić.

1 polubienie

Cześć,

Nigdy nie używałem tej metody do częściowego kopiowania asembla i jego treści.
Pack and go robi to perfekcyjnie, moim zdaniem fakt " uwzględnij wszystkie elementy referencyjne " nie podlega dyskusji.

To prawda, że Pack&Go działa dobrze, ale nie da się łatwo zmienić nazwy, poza dodaniem sufiksu, a poza tym mam w nazwie pliku zapisane referencje, więc nie da się tego zmienić i muszę zmienić później.

Tak, są tylko do czytania.

Dzięki, może się nada, spróbuję tego ze strony CodeStack.

Jeśli wierzę w pomoc, ta opcja nadal istnieje w SW2025: