Nie można zainstalować Drafsight

Witam, korzystam z systemu Windows 7, zainstalowałem Draftsight kilka miesięcy temu (działał dobrze), ale ostatnio już nie działał, odinstalowałem go i próbowałem zainstalować ponownie, zobacz w załączniku komunikat, który pojawia się podczas instalacji, tłumaczenie Google: wystąpił problem z tym pakietem instalacyjnym systemu Windows. Nie można uruchomić programu wymaganego do ukończenia tej instalacji. Skontaktuj się z pomocą techniczną lub dostawcą pakietu. Odinstaluj -swinstactsvc.exe akcja, lokalizacja: polecenie C:\.....\swinstactsvc.exe:-swup DSP/I szukałem tego pliku swinstactsvc.exe Nie można go znaleźć, instalacja została przerwana. 

Dziękuję  za pomoc.

Witam

Czy próbowałeś wyłączyć program antywirusowy przed instalacją?

2 polubienia

Witaj PhilippeB

Dziękuję za zainteresowanie, bez efektu, nie wyłączyłem programu antywirusowego, robię test i informuję na bieżąco.

Witam

Zrestartowałem instalację po wyłączeniu programu antywirusowego: zawsze ten sam komunikat:

Wystąpił problem z tym pakietem Instalatora Windows. Nie można uruchomić programu wymaganego do ukończenia tej instalacji. Skontaktuj się z personelem pomocy technicznej lub dostawcą pakietu. Akcja: Odinstaluj _swinstactsvc.exe, lokalizacja: C:\ .....\ swinstactsvc.exe, polecenie: -swup DSP .

Co więcej, kiedy szukam słynnego C:\ .....\ swinstactsvc.exe,    nie znajduję niczego pod C.

Dziękuję za pomoc.

drafsight_message_instal.png

Witam

Miałem ten sam problem co Ty, a poniższy link wysłał mnie do rozwiązania instalacji/odinstalowywania zarządzanego przez system Windows, które automatycznie rozwiązało problem. 

Poprawnie odinstalowałem draftsight i udało mi się go ponownie zainstalować za nim.

Oto link: 

https://support.microsoft.com/en-us/help/17588/fix-problems-that-block-programs-from-being-installed-or-removed