Nie można użyć myszy spacemouse w solidworks 2015

Witam.

Właśnie otrzymałem mysz kosmiczną 3dconnexion (podstawowa bezprzewodowa). Zainstalowałem najnowszy sterownik, pod drafsight działa bez problemu, pod solidworks 2015 SP3 sterownik pojawia się w dodatkach, z drugiej strony mimo to aktywuję nie można korzystać z myszki. Podczas czytania dokumentu dostarczonego przez firmę 3Dconnexion powinno pojawić się menu rozwijane między "narzędziem" a "oknem" paska narzędzi, ale to ostatnie nie jest obecne.

Jeśli ktokolwiek kiedykolwiek spotkał się z tym problemem, proszę o oświecenie mnie.

Komputer z systemem WINDOWS 8.1

SW 2015 SP3

Witam

Najpierw sprawdź, czy dodatek "3Dcontrol" uruchamia się po uruchomieniu oprogramowania. Tak widoczny jak załącznik. Aby to zrobić, "Narzędzia", a następnie "Uzupełnienia... ".

Następnie sprawdź, czy sterownik uruchamia się po uruchomieniu systemu Windows. Aby to zrobić, u dołu menu Start wpisz polecenie "msconfig", a następnie [Enter]. Pojawi się okno. Użyj karty uruchamiania, aby wyświetlić listę programów, które są uruchamiane podczas uruchamiania systemu Windows. Powinien on zobaczyć pozycję "3Dconnexion, Inc 3DxService". Sprawdza, czy ten element jest zaznaczony.

Miłego dnia.

capture.png
4 polubienia

Sprawdziłem, wszystko jest OK. Ale to nie działa. Czego nie rozumiem, działa z DRAFTSIGHT ale solidworks nic do zrobienia.

Dziękuję

Domyślam się, że dobrze wykorzystałeś ostatni sterownik.

Jeśli nie, zobacz na ich stronie internetowej: http://www.3dconnexion.fr/index.php?id=13&redirect2=www.3dconnexion.fr

Sterownik w wersji 10 przyniósł sporo funkcji.

Używam jednak modelu "Pro" i nie mogę powiedzieć więcej o tym, jak działa Twój model i jak go skonfigurować.

Spróbuj tego: Otwórz oprogramowanie. Następnie otwórz "Strona główna myszy 3D" i wybierz "Właściwości".

Spójrz na wszystkie ustawienia, a zwłaszcza jeśli obrót nie jest wyłączony.

Wróciłem do wersji SP4 z 2014 roku i działa... Skontaktuję się

3Dconnect bezpośrednio i poproś ich o informacje może być problemem z aktualizacją. 

Informuję Cię, gdy ktoś jest w takiej samej sytuacji.

Miłego dnia 

1 polubienie