Właśnie otrzymałem mysz kosmiczną 3dconnexion (podstawowa bezprzewodowa). Zainstalowałem najnowszy sterownik, pod drafsight działa bez problemu, pod solidworks 2015 SP3 sterownik pojawia się w dodatkach, z drugiej strony mimo to aktywuję nie można korzystać z myszki. Podczas czytania dokumentu dostarczonego przez firmę 3Dconnexion powinno pojawić się menu rozwijane między "narzędziem" a "oknem" paska narzędzi, ale to ostatnie nie jest obecne.
Jeśli ktokolwiek kiedykolwiek spotkał się z tym problemem, proszę o oświecenie mnie.
Najpierw sprawdź, czy dodatek "3Dcontrol" uruchamia się po uruchomieniu oprogramowania. Tak widoczny jak załącznik. Aby to zrobić, "Narzędzia", a następnie "Uzupełnienia... ".
Następnie sprawdź, czy sterownik uruchamia się po uruchomieniu systemu Windows. Aby to zrobić, u dołu menu Start wpisz polecenie "msconfig", a następnie [Enter]. Pojawi się okno. Użyj karty uruchamiania, aby wyświetlić listę programów, które są uruchamiane podczas uruchamiania systemu Windows. Powinien on zobaczyć pozycję "3Dconnexion, Inc 3DxService". Sprawdza, czy ten element jest zaznaczony.