Drukowanie ze wskazaniem licencji edukacyjnej

Witam

Moje biuro projektowe ma stare pliki Solidworks, które są drukowane losowo ze wskazaniem "licencja edukacyjna" na dole planów, a problem wydaje się wynikać z biblioteki, która została użyta w modelowaniu.

(Częstotliwość pojawiania się adnotacji jest praktycznie systematyczna od czasu naszego przejścia na wersję 2016 sp2)

Czy istnieje sposób, aby temu zaradzić, poza systematycznym usuwaniem wszystkich?

1 polubienie

Nie, jedynym rozwiązaniem jest usunięcie wszystkich elementów z ikoną ucznia (w kształcie czapki ucznia).

2 polubienia

Witam

Nie, nie jest to możliwe: w drzewie zespołu 3D widać, że niektóre komponenty mają symbol czapki ucznia: musisz całkowicie przerysować te pliki z pustej strony, aby usunąć adnotację na planach, zobacz tutaj:

https://www.youtube.com/watch?v=3w97ppQAoS4

I nie ma to nic wspólnego z aktualizacją w 2016 roku.

Bądź ostrożny, 2016 SP3 został wydany 2 tygodnie temu i rozwiązuje wiele błędów! Musimy zrobić aktualizację tak szybko, jak to możliwe!

2 polubienia

Witam

Spójrz w narzędziu do rysowania /option/, czy opcja "Drukuj znak wodny nie jest zsynchronizowana" i nie jest zaznaczona.

Niech moc będzie z tobą

filigrane.jpg
3 polubienia

Edycja: jak powiedziałem powyżej, to nie działa, musisz całkowicie przeprojektować część.

Można spróbować rozwiązać problem za pomocą narzędzia myCAD o nazwie CopyOptions:

Wybieramy dokument referencyjny, który nie jest tworzony z licencją studencką, i wybieramy jako dokument do modyfikowania dokumentów za pomocą czapki studenckiej.

Fragment pomocy:

Prezentacja narzędzia "CopyOptions" 

CopyOptions umożliwia kopiowanie opcji SolidWorks z dokumentu odniesienia (części, złożenia lub rysunku) do jednego lub więcej dokumentów tego samego typu.

To narzędzie umożliwia również automatyczne zastępowanie map bazowych zgodnie z formatem dokumentu. Może to być przydatne do standaryzacji dokumentów z różnych źródeł w celu ułatwienia wymiany z podwykonawcami i partnerami.

1 polubienie

Dziękuję za szybkość odpowiedzi.

Wypróbuję Twoje rozwiązania.

3 polubienia

Witam

W folderze solidworks znajduje się mały fragment oprogramowania, który usuwa logo z części przybornika, spróbuj zobaczyć go dla puszki z logo. Używałem go już do części zestawu narzędziowego, ale nigdy nie testowałem go pod kątem logo studenta. Spróbować

sldsetdocprop.exe
1 polubienie

Gdyby istniało inne rozwiązanie, aby obejść ten problem, niż całkowite usunięcie obraźliwych komponentów, myślę, że Dassault Système byłoby trochę kłopotliwe, ponieważ licencje studenckie i profesjonalne nie są tak naprawdę w tej samej cenie.

2 polubienia

Jedynym sposobem, aby to zrobić, jest skorzystanie ze zrzutu ekranu

i drukujesz swoją kopię

Jeśli są to elementy przybornika utworzone na podstawie dziennika ucznia

Te części muszą zostać przerobione za pomocą dziennika Pro

więc usuń wszystkie obciążające części, a refaires nie ma wyboru ;-(

(tak to jest, gdy stażyści pracują z dziennikiem ucznia)

@+ ;-)

PS:

Spójrz na sytuację nie ma wielu bibliotek przyborników

1 polubienie

Podobnie jak wszyscy inni, uważam, że nie masz wielkiego wyboru (przynajmniej w ramach prawa): musisz przerabiać części z licencją zawodową, a nie studencką!

1 polubienie

.PL opcja kopiowania nie działa w tym przypadku.

Już tego próbowałem.

W przypadku Manu67 też to nie działa, właśnie testowałem na części, która również została zaprojektowana na licencji studenckiej. Wstyd.

Jak wszyscy inni, nie masz dużego wyboru, musisz przeprojektować z licencją pro

3 polubienia

Powtarzam........................ Jedynym sposobem, aby to zrobić, jest zrzut ekranu i wydrukowanie kopii

Ale oczywiście weź pliki utworzone w Educ i odtwórz je w wersji pro

i zarejestruj je w osobistej bibliotece zawodowej

@+ ;-)

Witam, potwierdzam, podobnie jak inni, których miałem w etui, musieliśmy przerobić części. Jeśli masz części w kawałkach również wykonane na licencji edukacyjnej, zaoszczędzisz czas na przerabianie wszystkiego....

Powodzenia!!!! Tylko Solidworks może Ci pomóc, wysłaliśmy im wszystkie części wykonane na licencji edukacyjnej, a oni odesłali je do nas bez logo czapki. Po jak oni to zrobili!? Zagadka.

Pozdrowienia

2 polubienia