Witam
Mam do wydrukowania profil 30 A3 (patrz załączony obrazek) i chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wydrukowanie ich wszystkich na raz, zamiast powtarzania manipulacji 30 razy?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
pour_impression.jpg
Witam
Mam do wydrukowania profil 30 A3 (patrz załączony obrazek) i chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wydrukowanie ich wszystkich na raz, zamiast powtarzania manipulacji 30 razy?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Witam
Ponieważ wszystkie znajdują się w jednym miejscu na papier, według mojej wiedzy nie ma rozwiązania, ponieważ za każdym razem musisz określić okno...
Byłoby to możliwe, gdyby były w różnych arkuszach.
Przekonwertować do formatu PDF i zrobić segregator?
"Konwertować do formatu PDF i robić segregator?"
Tworzenie pliku PDF to ta sama zasada, musisz to zrobić dla każdego arkusza
Witam
Podstawowym rozwiązaniem jest utworzenie jednego arkusza na stronę, który można następnie prześledzić za jednym razem za pomocą polecenia "Trace Off" (_publish).
Teraz jest sztuczka, ale zależy to od możliwości twojej drukarki i i tak wymaga modyfikacji twojego rysunku. Czy będzie to szybsze niż tworzenie arkusza i kopiowanie go, ponieważ trzeba tylko zmienić widok na każdej stronie? Nie wydaje mi się...
Sztuczka jest następująca:
-Sprawdź, czy Twoja drukarka ma opcję drukowania plakatów (dość rzadko)
Jeśli nie, nie ma potrzeby iść dalej :o(
- Jeśli tak, musisz utworzyć mozaikę w formacie A3, łącząc widoki przestrzeni obiektu. Liczba widoków, które można dołączyć, zależy od rozmiarów papieru, które drukarka jest w stanie obsłużyć.
-Wszystko, co musisz zrobić, to narysować mozaiki z odpowiednimi ustawieniami na drukarce.
- Gdy już to wszystko zrobisz, zdasz sobie sprawę, że lepiej byłoby zrobić swoje układy! :o)
Klasa A+
@xavier.villaume, ups przepraszam za pomocą Adobe Pro możemy zrobić podział strony.
A co, jeśli utworzysz bloki, które przeniesiesz na różne strony?
lub wydrukuj obszary w formacie PDF i utwórz plik pdf składający się z kilku formatów A3.
Intryguje mnie to, że jeden z moich byłych kolegów pracował w ten sposób i drukował pliki w formacie A3.
Być może po to, aby sprawdzić, czy nie ma parametru drukowania, jak wspomniano @ericR, który pozwala podzielić dokument na obszary
witaj EricR
Przetestowałem polecenie "_publish", które na pierwszy rzut oka musi być najlepszym rozwiązaniem, ale jak to działa, gdy okno poleceń jest otwarte?
Zamówienie _publisher działa bardzo dobrze, dziękuję. Z drugiej strony drukuje plany wszystkich moich prezentacji, wszystkie moje różne rysunki AutoCAD są otwarte
Witaj Xavier,
Po uruchomieniu polecenie wydruku w trybie offline wyświetla listę wszystkich układów wszystkich plików otwartych w programie AutoCAD, w tym obszarów obiektów.
Następnie od Ciebie zależy, czy powiesz mu, co naprawdę chcesz wydrukować dzięki przyciskom "+" i "-". Możesz również ustawić je w żądanej kolejności. Jest to bardzo przydatne, jeśli chcesz wygenerować wielostronicowy plik PDF (lista "Publikuj w" w górnej części okna).
Po skonfigurowaniu wszystkiego wszystko, co musisz zrobić, to kliknąć przycisk "Opublikuj". Możesz nawet kontynuować pracę podczas publikowania.
Ale aby tak się stało, wszystkie Twoje strony muszą zostać utworzone (i arkusz po stronie).
Klasa A+
Dziękuję za manipulację, to mi bardzo pomoże