Wrażenie przezroczystości

Znowu odkrywam przezroczystość wylęgu, to naprawdę fajne jak na plan ogrodu. Byłem jeszcze na autocad 2008 więc nie wiem.

Z drugiej strony, gdy drukuję swój plan, przejrzystość nie jest skuteczna. Trochę szukałem, ale nie znalazłem rozwiązania, zastanawiam się, czy to nie jest regulacja drukarki, którą trzeba wykonać. Jeśli w projekcie można dokonać manipulacji, po raz kolejny słucham waszych pomysłów.

Z góry dziękuję

przezroczystość nie jest widoczna, ponieważ przezroczystość NIE?

W mgnieniu oka weź warstwy, twórz bloki

Zobacz w samouczkach

http://www.lynkoa.com/tutos-cao?products[0]=Widok w wersji roboczej

@+ ;-)

1 polubienie

W rzeczywistości chcę wydrukować plan, w którym niektóre rośliny (bloki) są w 50% przezroczyste, głupio wyobrażałem sobie, że zostanie to przepisane normalnie po wydrukowaniu.

Załączam widok tego, co mam na ekranie i chciałbym mieć taki sam render na arkuszu, czy to możliwe?

sans_titre.jpg
1 polubienie

Witam

A priori funkcja przezroczystości wydruku jest dostępna w programie AutoCAD, ale nie w programie DraftSight!

W przeciwnym razie sprawdź typy eksportu, jeśli niektóre zarządzają przezroczystością, ale nie jestem pewien!

Zobacz "Zapisz jako", "Eksportuj", a może nawet "Opublikuj do rysunków elektronicznych".

Lub użyj oprogramowania innej firmy, które to obsługuje, na przykład DWG TrueView, bezpłatnej przeglądarki oferowanej przez AutoCAD.

1 polubienie

Potwierdzam, że DWG TrueView wie, jak śledzić z przezroczystością.

W rzeczywistości jest to to samo okno dialogowe wykresu, co w programie AutoCAD.

Może to jest rozwiązanie Twojego problemu.

Klasa A+