Drukowanie części blaszanych

Witam

Szukam pomocy projektanta soliworks, który mógłby mi udzielić swoich metod drukowania automatycznych części blaszanych, a przynajmniej tak szybko, jak to możliwe.

Próbowałem różnych metod. Z sheetMetalManufacturing , który świetnie nadaje się do wykonywania dwg dla lasera. Ale to, co mnie naprawdę denerwuje, to czas marnowany na układ do pdfa. Nie mogę znaleźć rozwiązania, aby nie marnować czasu, niezależnie od tego, czy jest to automatyczne, grupowanie w innym pokoju stron, czy przynajmniej jeden pokój na stronę ze skalowaniem.

Zrobiłem już kilka projektów, w których pominąłem jakąś część lub rozwinięcie części nie było we właściwy sposób... Krótko mówiąc, nadal szukam niezawodnej i szybkiej metody, więc liczyłem na pomoc kogoś tutaj.

Z góry dziękuję

Dla nas realizacja MEP za pomocą makra: Wstawianie rozwiniętego widoku z automatyczną grubością, adnotacja gwintowania i frezowania, jeśli występuje, wstawienie arkusza 2 z widokiem 3 + widok ISO, jeśli w części arkusza blachy występują zagięcia.

Następnie, w momencie uruchomienia, eksportujemy nomenklaturę wszystkich części zespołu (zaopatrzenie przemysłowe, cięcie mechaniczne itp.), z których dzięki makrom zawsze uzyskujemy listę części laserowych FI... Dzięki temu eksport każdego dxf (oczyszczonego Mep bez adnotacji, frezowania i mapy bazowej).

A wszystko wprowadzamy do naszego wewnętrznego systemu ERP, który odzyskuje FI na zamówienie i linie produkcyjne z grubością, cięciem lub mech...

2 polubienia

Przyznam, że nie wszystko rozumiałem, nigdy nie zajmowałem się makro. Czy musisz mieć solidworks premium, aby to zrobić?

Czy są jakieś dobre samouczki dotyczące makra?

Makra są dostępne dla wszystkich wersji solidworks, z drugiej strony, jeśli w ogóle nie znasz VBA, może to być bawełna na 1.

Mogą istnieć również inne metody niż ta, którą proponuję. Jesteśmy wybranym rozwiązaniem w stosunku do ilości wykonanych sztuk i pożądanego efektu, a także kilku lat doskonalenia naszej metody.