Drukowanie przez program MEP pełnego kreskowania w kolorze białym zamiast czarnego

Witam.

W Solidworks, gdy wybieram zwykły tryb kreskowania, obszar danej części w przekroju jest całkowicie (O-ring).

Chciałbym, aby został wydrukowany w identyczny sposób. Problem, czy to w formacie pdf, czy w druku bezpośrednim, wnętrze mojej elipsy jest białe.

Nie znalazłem żadnych ustawień w solidworks, jeśli ktoś ma odpowiedź.... Z góry dziękuję

sans_titre.png

Witam

Czy przypadkiem nie próbowałeś zmienić warstwy związanej z kreskowaniem? Na wysłanym obrazie jest napisane, że kreskowanie znajduje się w warstwie "-Brak-".

Witam

Właśnie zrobiłem test i działa idealnie, fakt, że jest na "żadnej" warstwie, niczego nie zmienia.

Myślałem, że istnieje ustawienie do sprawdzenia w oknie drukowania, ale w rzeczywistości dotyczy to przestarzałych widoków.

W której wersji jesteś?

Nadal szukam na własną rękę.

SW 2018... niezależnie od tego, czy drukuję bezpośrednio z SW, czy przechodzę przez tworzenie PDF, wynik jest taki sam, uzyskany PDF zawiera również "puste" kreskowanie, gdy proszę o zwykły pod SW. 

Pozostałe kreskowania działają normalnie

A co, jeśli weźmiesz wylęg materiału?

Na twoim obrazie jest to określone jako zwykłe

Jestem też w SW2018 SP2 i działa doskonale zarówno w PDF, jak i w druku arkuszowym.

Jestem w trybie "-Brak-" (nie ma opcji, aby nie drukować tej warstwy, więc zwykle wszystko w niej jest drukowane)

Zrobiłem test na istniejącym włazie

Test zrobiłem na niezakreskowanym obszarze, który wypełniłem (inne i krótsze menu)

Nie wiadomo jeszcze, w którym SP 2018 się znajdziesz. Dodatek SP0, SP1 lub SP2

Właśnie próbowałem, zostałem zmodyfikowany, aby "ujednolicić" materialne właściwości danych komponentów. Następnie poszedłem do montażu, nałożyłem kreskowanie materiału, aby pozostał gładki, a następnie wydrukowałem i zrobiłem plik pdf, to samo, wychodzi cały biały

Dodatek SP2.....

@gt22 jest dokładnie tym, czego chce, aby się zjednoczył, a nie klasycznym wylęgiem.

W przeciwnym razie musi oszukiwać, zmieniając skalę materiału na przykład x8 lub więcej

hachures.png

Myślę, że dobrze zrozumiał, moje stawy same były w klasycznym "kreskowaniu materiału" pod kątem 45 stopni. Zmusiłem ich do wejścia do zgromadzenia, wpisując "plain".

Próbowałem więc zmodyfikować kreskowanie materiału w samej części i wrócić do montażu i tym razem powiedzieć mu "kreskowanie materiału", ale to samo: ok na SW, ale biały po wydrukowaniu bezpośrednio / pdf. 

Bez względu na to, jak bardzo szukam w ustawieniach, czy to na sldreg, czy na drwdot, nic nie wydaje mi się złe

W najgorszym przypadku mam możliwość skorzystania ze skali kreskowania, aby uzyskać coś "czarnego" po wydrukowaniu, ale nie rozumiem, dlaczego to działa z tobą i ze mną nie działa.

1 polubienie

Więcej informacji:

Właśnie samodzielnie otworzyłem złącze, zrobiłem plan z widokiem przekroju, przekrój wydaje się w kreskowaniu materiału (który skonfigurowałem), ale tak samo! Na samym elemencie w podglądzie i drukowaniu wychodzi biały

Zwłaszcza, że nie wydajesz się być w tym przypadku jedynym.

Nadal masz tymczasowe rozwiązanie, zmieniając skalę, jeśli nie możesz znaleźć na to wyjaśnienia.