Wydruk punktu szkicu

Cze wszystkim!

Kiedy drukuję rysunek, w którym dodałem punkty szkicu, są one drukowane w kształcie gwiazdy (lub gwiazdki).

Chciałbym, aby wydrukował się w kształcie "kropki", ale nie mogłem znaleźć tego rozporządzenia w Solidworks 2013. (coś, co było możliwe w mojej starej wersji: Solidworks 2006).

Jeśli ktoś widzi, o czym mówię, dziękuję za oświecenie mnie!!

Miłego dnia wszystkim.

Witam

Dla mnie powinieneś być w stanie zmodyfikować format swojego ściegu za pomocą "prawego przycisku myszy", a następnie wybrać format ściegu.

Potem to już tylko pomysł i nie mam pod ręką solidworks, aby spróbować, ale myślę, że może się udać.

Mam nadzieję, że ci pomogłem.

Nastien powiedział:

Witaj Dao,

Cofam się do tego problemu i dlatego pozwolę sobie zapytać, dlaczego dodaje Pan punkty w formie szkicu?

Pozdrowienia.

Otóż chodzi o to, aby móc cytować napisy lub logotypy, które integruję w formie transferu na kawałku.

Załączam przykład.

Odpowiedź dla bastien.vogel :

Próbowałem kliknąć prawym przyciskiem myszy na punkt szkicu, ale nic nie znalazłem.

Dziękuję.

exemple.jpg

OK

Moim zdaniem najprostszym sposobem jest zamodelowanie swojego graweru i logo w 3D (o bardzo cienkiej grubości np. 0,01 mm), co pozwoli Ci powiesić żebro na rysunku . Więcej szwów stwarza więcej problemów.

tutaj mam nadzieję, że ci pomogłem

Bastien

Bardzo dobra uwaga! Pomyśleliśmy o tym samym.

Testowałem to rozwiązanie na początku, ale mi nie odpowiada, ponieważ czasami mam logo JPG. Ale i tak dziękuję ;)

Cześć dao,

Jedyny inny kształt ściegu, który udało mi się zaimportować, to w kształcie krzyżyka jak w załączonym przykładzie.

Aby wyświetlić ten punkt w kształcie krzyża, należy utworzyć punkt odniesienia w 3D, na przykład na podstawie elementów w znacznikach.

Następnie w 2D można pokazać punkt z menedżera funkcji lub zaimportować go za pośrednictwem obiektów modelu.

W razie potrzeby mogę załączyć plik SW.

@+

Mick

test.png
1 polubienie

Dziękujemy wszystkim za zainteresowanie.

Znalazłem rozwiązanie, które mi odpowiada!

Ponieważ mój problem polegał na tym, że ta duża gwiazdka miała postać kropki na wydruku mojego ujęcia, po prostu utworzyłem nową warstwę, którą nazwałem "CACHE" i którą wyłączyłem za pomocą ikony "żarówki". Wybieram więc utworzony przeze mnie punkt z bieżącą warstwą (która jest dla niego widoczna) i zmieniam warstwę na moją warstwę "CACHE". Mój punkt znika, ale moje żebro pozostaje. (patrz załączony JPG)

DZIĘKUJEMY wszystkim i do zobaczenia wkrótce na Lynkoa!!

solution.jpg
1 polubienie