Czy problem dotyczy tylko 1 drukarki, czy robi to samo z innymi drukarkami?
Czy próbowałeś wybrać drukowanie w formacie PDF z SolidWorks?
Nie mogę rozmnażać się w domu, żebra nie są przyklejone do nominalnej, a mimo to próbowałem nawet zmodyfikować wysokość TI tak, aby rozmiar TI był mniejszy niż rozmiar nominalnego żebra.
i mam ten sam problem wszędzie tolerancje tego kleju do wymiaru nominalnego
gdzie pracuję mamy 3 identyczne komputery i na SA tego nie robi, więc myślałem, że konfiguracja została zmieniona, ale niestety wszystkie parametry są identyczne w solidworks
a w domu mam też stację solidworks i nie mam problemu z drukowaniem i stawiam taką samą konfigurację jak u mnie w pracy ... Czy ten problem wprawia mnie w zakłopotanie i że w tej chwili nie udało mi się rozwiązać tej zagadki :x
Spotkałem się z tym problemem już wcześniej, wydaje mi się, że było to związane z użyciem czcionki o określonym wymiarze (być może związane z tym, że jest ona również pisana kursywą).
- Co się stanie, gdy zmienisz czcionkę oceny we właściwościach dokumentu (na przykład przełączając się na podstawową czcionkę Arial?
- Czy używasz czcionki innej niż czcionka wymiarowa dla tolerancji (Narzędzia, Opcje, Właściwości dokumentu, Wymiary, a następnie kliknij przycisk "Tolerancja", aby sprawdzić)
Przepraszam, że nie jestem bardziej formalny, ale nie pamiętam dokładnie tego problemu.
w celu prezentacji w projektach drukujemy szkic 3D z tolerowanymi wymiarami
To pozwala nam wyjaśnić zainteresowanym osobom powód takiej tolerancji i jej funkcjonalność
w zespole lub częściach.
Tak więc w przypadku rysunku nie musimy się martwić, to tylko wtedy, gdy szkic 3D.
Problem, którego nie mieliśmy w poprzedniej wersji solidworks
Jedyne, co zmieniliśmy od tego czasu, to nowe maszyny, które kupiliśmy w sklepie solidworks, wersja solidwork 2012 (która była wcześniej w 2010 roku) oraz system operacyjny Win7 (zanim byliśmy na XP)