Wrażenie

Witam

Aby wydrukować foldery z planami, używam opcji "drukowanie plików" w harmonogramie zadań oprogramowania. z drugiej strony muszę drukować dwa razy i to sortując "pionowo i poziomo", ponieważ w moich plikach mam A4, A3, A2. Więc moje pytanie brzmi: czy byłby sposób na drukowanie w orientacji poziomej lub pionowej bez konieczności sortowania?

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrowienia.

Fred

Witam, jaką wersją sw jesteś?

Witam

Uważam, że niestety nie ma rozwiązania.

Zadaliśmy sobie to samo pytanie jakiś czas temu i nic nie znaleźliśmy.

1 polubienie

Dla oprogramowania sprzed 2013 lub 2014 roku dostępne jest narzędzie CADWAR "CSW"

http://www.cadware-utilities.fr/index.php/interface (w języku angielskim)

w przeciwnym razie myślę, że niestandardowe narzędzie  jest uczciwe 

http://www.cadware.fr/solutions-cao-pdm-metiers/solutions-partenaires/customtools/

Niech moc będzie z tobą

Witam

Spójrz na pasek u góry, gdzie znajduje się ikona drukarki. Rozwijasz klikając na strzałkę i przechodzisz do layoutu i tam zaznaczasz Użyj ustawień tego dokumentu i skaluje 100%. Wydrukuje go zgodnie z ustawieniami arkusza, nie ma potrzeby wybierania formatu. (Przerwa o godz. 9:17)

Dziękuję

@ ac.cobra 427, próbowałem, ale to nie działa dla mnie, ponieważ dostaję plan krajobrazu na protrait!

Witam, wcześniej, aby to zrobić, używałem Powerprint, który był w mycadtools. Ale minęło dużo czasu, odkąd go używałem.

W rzeczywistości predefiniowałeś wydruki w odniesieniu do układu w dokumentach, a następnie oprogramowanie zajmowało się wszystkim w momencie drukowania.

Czasami było to bardzo praktyczne.

Pozdrowienia

G.

3 polubienia

Jeśli zastosujesz się do MyCad, przejdzie przez Power Print. Zarządza formatem, orientacjami, drukarkami i wszystkim.

3 polubienia

Rzeczywiście, Powerprint robi to bardzo dobrze, rozdziela plany według formatu na odpowiedniej drukarce (lub ploterze) i automatycznie wykrywa format.

Z drugiej strony nie ma możliwości zaplanowania godziny startu.

Uruchamiamy go w porze lunchu lub wieczorem, gdy wychodzimy.

2 polubienia