Moja odpowiedź może wydawać się głupia, ale czy producent drukarki nie ma po prostu sterownika kompatybilnego z systemem operacyjnym Windows?
Jak każde urządzenie, musi być używany sterownik (no cóż, często o nim zapominamy z plug and play) więc a priori myślę, że powinieneś zajrzeć na stronę producenta drukarki, czy mają sterowniki do pobrania
Do zdjęć zrobię plik pdf i załączę go w mojej następnej odpowiedzi :) podobnie jak jego, będziesz miał trochę informacji na temat it@Tomalam i @Yves Boutherand
i zweryfikuję odpowiedź, więc wrzucę jakieś info, muszę jeszcze spawać 2 pliki, które poluzowały się podczas wyjazdu, ale przy okazji pokażę Wam wynik ;)
tak te postanowienia właśnie przygotowuję mały pdf, który dołączę do pytania ;)
Cóż, właściwie na pierwszy rzut oka można się z tego śmiać, ale wydaje się, że potrzebny jest tylko sterownik dla systemu Windows. I tak dla MAc i Linuxa nie ma takiej potrzeby. Więc myślę, że tak jak u sprzedawcy tak ten kto go montuje był na MAC i działa tylko na MAC, nie ma co myśleć ;)
Z drugiej strony, jeśli teraz postawię rozwiązane, to nie będę ani miernika na pdf xD, więc myślę, że miernik w odpowiedzi na załączone pytanie ;) Co myślisz?
Dla twojej informacji, nie chodzi o to, że nie ma potrzeby stosowania sterownika dla adresów MAC, ale o to, że są one natywne. A w przypadku, gdy nie może się równać ze znaną marką: drukarką, ploterem lub innym systemem drukowania, mają bazę Generic, która pozwala na pracę z dowolnym modelem drukarki.
I tak, dlatego kiedy jestem w podróży, używam tylko mojego Maca Pro, który łączy się w dowolnym miejscu bez żadnych problemów (Wi-Fi, Ethernet, drukarka itp.).
Ze swojej strony kupiłem go od osoby prywatnej, która sprzedała mi go za 550Chf ;)
Tak więc zestawy nie są zwykle montowane, ale możesz wykonać części za pomocą drukarki po zmontowaniu :), dzięki czemu oszczędzasz koszty zakupu, ponieważ koszty materiałów wynoszą około
1 kg PLA ø3mm = 19,90 euro i 24 euro
1 kg ABS ø3mm = taki sam jak powyżej
Istnieją 2 rodzaje filamentu 3mm i 1,75mm, w zależności od osoby różnica w ø filamentu dotyczy tylko przepływu materiału, a nie ścianki... Więc ty radzisz te ja powiem że musimy być bardziej opłacalni kupując 3mm = bardziej ekonomiczne myślę :) dobrze potwierdzić, przygotowuję plik pdf, zamierzam go opublikować do końca dnia lub jutro z przydatnymi informacjami :).... Zajrzyj na stronę z ogłoszeniami, tam udało mi się zdobyć tę ;D drukarkę.
Nigdy nie wiadomo, może trafisz na dobrą okazję, taką jak dla mnie:)