Jak wybrać rangę przyrostu balonów w samolocie? Ponieważ kiedy wybieram część, zabiera mi ją, z wyjątkiem tego, że znajduje się w złożeniu. Chciałbym, aby przedstawiciel zespołu był w bańce, a nie ten części.
Lub tylko części, jeśli chcesz tylko części bez podzespołów
Nie wiem, czy udało Ci się otworzyć wysłany przeze mnie plik pdf. Problem jest z jasnym widokiem. na przykład rep 004-02A powinien być REP 004-02 tak samo dla rep 004-01A
essaiu_0rev.. PDF
W przypadku zespołu A składającego się z zespołu B, na przykład składającego się z części 1 i 2.
Albo wybierzesz 1. poziom i stworzysz plan powtórzenia A z nomenklaturą obejmującą powtórzenie B, a następnie MEP przedstawiciela B wraz z nomenklaturą z częściami 1 i 2.
Albo robisz MEP przedstawiciela A ze wszystkimi podpoziomami, w tym reprezentantem B oraz pokojem 1 i 2.
Brak możliwości między 2.
Witam
A jeśli klikniesz na swój balon, po lewej stronie w oknie masz "tekst dymka" i tam wybierasz albo numer części BOM, albo nazwę pliku, albo jeśli przypiszesz do niego niestandardowe właściwości, wybierasz, co mu odpowiada, na przykład numer planu.
Chyba, że wymusisz nazwę w nomenklaturze (patrz załączony obrazek)
W tym celu na konfiguracji zestawu należy kliknąć prawym przyciskiem myszy właściwość, a w opcjach BOM zamiast nazwy dokumentu można wymusić wartość, wybierając nazwę określoną przez użytkownika i podać żądaną wartość.
Ale to wciąż majsterkowanie.
option_nomenclature.jpg
Jednym z rozwiązań jest utworzenie właściwości "Numer części" i umieszczenie żądanych numerów w każdej części i zespole.
To jest rozwiązanie, z którego osobiście korzystam
@ alain. ERP: wraca do tego, co powiedziałem o niestandardowych właściwościach?!
Witam, jest to błąd, który znika w wersji 2016. Dziękuję za pomoc, jedynym rozwiązaniem jest modyfikacja tekstu w bańce.