Wskaźnik występowania do rotacji ilości w BOM

Witam
Aby kontynuować ten post:

Pamiętam, że udało mi się wymusić flagę wystąpienia w zestawie (może nie być w SW ^^'), a nie we właściwościach części.
Przykład oleju też jest dobry, podobnie jak śruba, możesz potrzebować 2 lub 50 bez powtarzania. Garnek kleju, dodaj podstawową część zamienną do pudełka i dodaj podstawową część zamienną do korpusu.
Jeśli wymusisz właściwość lub litra oleju to działa to tylko raz w jednym przypadku, ale jeśli potrzebujesz 60 w innym zestawie?

Wydaje mi się, że tu był, ale w domu jest szaro

Witam
Wskaźnik występowania odpowiada identyfikatorom znajdującym się w drzewie zespołu (oznaczonym obok nazwy modelu).
Aby zmienić informacje o obliczeniach w zestawieniach komponentów, należy je wprowadzić we właściwościach każdego pliku:

2 polubienia

Szkoda mi więc. Nic nowego pod słońcem od 2016 roku.
Jest to zatem równoznaczne z wykonaniem "worka po 50" lub pilnika 60, ale nie, której liczba jest zmienna. Moje wspomnienia muszą pochodzić z innego oprogramowania.
Czy nie możemy poprosić programistów, aby to dodali? ^^ O wiele łatwiej zarządzać poleceniami.
W każdym razie dziękuję za opinię.

Witam
W międzyczasie, czy właściwość "comment", która służyłaby jako wytrych, dla tego rodzaju informacji, mogłaby być rozwiązaniem?

Przykład:
Config1 ==> prp@COMMENTAIRE = ilość 100
Config2 ==> prp@COMMENTAIRE = ilość 150

Lub przejrzyj oprogramowanie BomComponents z udostępnionych w tym celu narzędzi MyCad i wskazanych w moim poprzednim poście w powiązanym temacie.

1 polubienie