Wskaźnik występowania

Witam

Wydaje mi się, że po usunięciu kawałka moje wskaźniki występowania zmieniły się z NB na 1-2-3-4, robią 9-10-11-12

Czy wiesz, jak wrócić do 1?

Witaj C2M,

Przydałoby się trochę więcej wyjaśnień, aby lepiej zrozumieć Twoje pytanie, serdecznie.

AR.

Witaj @A.R

Jeśli dobrze rozumiem problem, to jest to automatyczna numeracja (liczba między  cudzysłowami "1",  "4" po nazwie wstawionego pliku) przy kilkukrotnym wstawianiu tej samej części lub podzespołów.
Problem najwyraźniej polega na tym, że automatyczna numeracja odbywa się w kolejności tworzenia, a nie w kolejności (miejscu) zajmowanym w drzewie tworzenia. Jeśli więc wstawisz część lub sub-ASM 7 razy i usuniesz drugie, czwarte i szóste wstawienie, numer zamówienia wstawiania dla pozostałych części nie zostanie zmieniony.

Z drugiej strony nigdy nie próbowałem spowodować aktualizacji przyrostu wstawiania i nawet nie wiem, czy jest to możliwe.

Pozdrowienia

1 polubienie

Oto, co Zozo_mp zrozumiał

Dziękuję za próbę odpowiedzi^^

1 polubienie

Witam

Tego ustawienia nie można zmienić. Jest to podstawowy sposób działania oprogramowania, nigdy nie wykorzystuje ponownie czegoś, co było używane w danym momencie (z wyjątkiem 2016 roku, jeśli moja pamięć jest dobra do identyfikatorów referencyjnych na rysunkach, gdzie udaje mu się ponownie użyć litery, która została usunięta zgodnie z ustawieniami oprogramowania).

2 polubienia

Witam

Rozwiązanie dla majsterkowiczów: usuń niechlujne wystąpienia, zapisz, otwórz ponownie, a następnie włóż ponownie. Zmusza to jednak do ponownego ustawienia ograniczeń.

Istnieje również rozwiązanie makr, ale nie przetestowane --> Makro

1 polubienie