Witam
Czy można utworzyć właściwość niestandardową połączoną z plikiem 3D?
Mam swój indeks części 3D i chciałbym utworzyć właściwość niestandardową na rysunku połączoną z plikiem 3D.
Witam
Czy można utworzyć właściwość niestandardową połączoną z plikiem 3D?
Mam swój indeks części 3D i chciałbym utworzyć właściwość niestandardową na rysunku połączoną z plikiem 3D.
Witam
Chcesz wyświetlić tę właściwość w tabelce rysunkowej?
Zapoznaj się z tym samouczkiem: https://mycad.visiativ.com/contenu/02-propriétés-des-mise-en-plan
Witam
Trochę HS, ale dziwi mnie, że nie jesteś trochę przeszkolony w obsłudze narzędzi CAD. Właściwości plików i ich zastosowanie w 2D to po trochu podstawy oprogramowania
@Cyril_f ... Niestety, wiele firm jest " samoukami ". Jeśli więc nikt wcześniej nie jest zainteresowany tematem, to nie ma go w firmie
Ponadto na razie wcale nie jest konieczne, aby dobrze korzystać z Sldw ... A nawet jest to nieco restrykcyjne. Inne programy radzą sobie z tym znacznie lepiej (Creo, jeśli mnie słyszysz )
Uh, z mojej strony, ten punkt był poruszany na moich studiach, nawet jeśli w tamtym czasie zdawałem dyplomy na tablicy. Więc oczywiście nie przeszkadza to w korzystaniu z oprogramowania, ale to są podstawy łącza 3D/2D
Mam swoją wskazówkę w kartridżu, ale chcę, aby została ona umieszczona we właściwościach niestandardowych, aby móc utworzyć regułę za pomocą mycadtools
Witam
Lepiej rozumiem prośbę, więc według mojej wiedzy nie jest to możliwe natywnie.
Przynajmniej możemy połączyć właściwość, ale nie jest ona " rozwiązana " w wartości ocenianej we właściwościach.
Zasadniczo, w polu tekstowym właściwości 2D możesz umieścić coś w rodzaju $PRPSHEET:"xxx", ale nadal jest to wartość wyświetlana w wyniku, nawet jeśli w 2D wyświetlasz odpowiednią wartość, umieszczając notatkę typu $PRP: "xxx".
Nie używam MyCADTools, więc mogą istnieć funkcje, które odpowiadają potrzebie.
W przeciwnym razie nadal istnieją makra.
W przeciwnym razie temat otwarty jakiś czas temu przez świetną ( ) osobę na mniej więcej ten sam temat
Musisz wybrać i wybrać go dla swojego przypadku
Drobna wskazówka i uwagi w MEP - Plan 2D / Rysunek - myCAD Forum (visiativ.com)
Witam;
Korzystając z Smartproperties możliwe jest:
Z funkcją " Własność dokumentu referencyjnego".
Możesz również skorzystać z narzędzia " Integracja ":
=> Dodaje właściwość części/zespołu do planu
Nuta:
Zarządzanie indeksami bezpośrednio na 3D jest wyzwaniem bez PDM... Myślę, że łatwiej jest nimi zarządzać na rysunkach (Opinia osobista).
Pozdrowienia.
Może to jeszcze może zadziałać...