Informacje o złożeniu + inne: Solidworks

Cześć wszystkim

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wyśrodkowanie bryły podczas importowania jej w celu wykonania mojego złożenia.
Pozwól, że wyjaśnię, górny i prawy strzał jest w porządku. Ale przedni strzał jest zawsze przesunięty, nie rozumiem.
Chciałbym, żeby był wyśrodkowany.

Poza tym mam "problem" z przymusem.
Pracuję nad projektem pierścienia, zrobiłem diament za pomocą oprogramowania, które zapisałem w .stl i które otworzyłem za pomocą solidworks, aby zapisać go w .parts.
Będę chciał ograniczyć mój diament do jednej części pierścionka, ale kiedy wybieram diament, wokół niego jest jak sześcian i nie mogę wybrać końcówki diamentu.
Więc bawiłem się ruchem i rotacją, ale hej...

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia.

Witam @toto_du_95 

Twój udział zarejestrowany za pośrednictwem zaimportowanego pliku STL 

Sprawdź menedżera funkcji, aby zobaczyć, czy masz objętość lub obszar powierzchni 

Jeśli masz niebieskie linie, to jest to powierzchnia 

więc musisz wszystko uszyć i stworzyć objętość po tym, jak będzie można utworzyć wiązania X i linię konstrukcyjną, aby dobrze ustawić wspomnianą część

@+;-)

Obraz, na którym plik pozwoli na dostosowaną odpowiedź +

3 polubienia

Witam@toto_du_95  

To, co masz, to tylko treść graficzna

Po otwarciu pliku STL musisz kliknąć "Opcje" i wybrać "Głośność"

Otrzymasz bryłę, a następnie będziesz miał dostęp do krawędzi trójkątów i wierzchołków

Cdlt powiedział:

Alan

image_268.png
4 polubienia

@gt22 @acombier 

Dziękuję za odpowiedzi.

Wstawię ci zdjęcie.

" Po otwarciu pliku STL musisz kliknąć "Opcje" i wybrać "Głośność"

Za pomocą czego należy go otworzyć? Solidworks? czy domyślnie? Nigdy tego nie robiłem.

Pozdrowienia.

brilliant_de_0.6mm.jpg

Witam 

Najpierw testy objętościowe, a następnie testy powierzchniowe, jeśli są zbyt złożone.

Pozdrowienia

Witam

W SOLIDWORKS wykonuje się polecenie Plik/Otwórz

Wybierasz swój plik STL

Klikasz przycisk "Opcje", który się pojawi i możesz wybrać głośność

Do zobaczenia wkrótce

Alan

image_271.png

Witam Cię (i przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi)

Dziękuję za odpowiedzi!

Spróbowałem, tak jak mi powiedziałeś, i jest OK, w moim następnym projekcie zrobiłbym to tak.

Pozdrowienia.