Witam wszystkich,
Stworzyłem formę na dystans, zwykle jest dobra, chyba udało mi się odtworzyć to, o co poprosił mnie nauczyciel, ale nie jestem pewien. To projekt BTS. Problem polega na tym, że nie wiem, jak i gdzie zrobić wejście do zastrzyku.
Czy mógłbyś mi pomóc🙏
1 polubienie
@A_R ktoś mi to zrobił, daj znać, czy wygląda to dobrze
1 polubienie
Tak, dokładnie tak, gra dobrze.
@+.
Cześć @A_R
Nie jestem w ogóle ekspertem od zastrzyków. Czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego powinno się robić 4 punkty wstrzykiwania?
Dziękuję
Moje zdanie, ale nie jestem w tym ekspertem.
Czy jego pleś jest idealna?
1 polubienie
Witaj FRED78, Nie jestem ekspertem, ale tego nauczyłem się w szkole L'ol (pracowałem w odlewni, przy formowaniu piasku).
Ale obejrzyj ten film, wszystko jest pokazane=>
Właściwie odpowiedziałem trochę pochopnie, zastrzyk będzie wykonany w centrum. Miłego dnia. @+. AR.
1 polubienie
@A_R Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie dotyczące wyboru umieszczenia zastrzyku w centrum. Mam wrażenie, że część jest wydrążona w środku, czy możemy wstrzyknąć od środka, jeśli zespół blokuje ten obszar? Albo to tylko wrażenie
Witaj FRED78, Rzeczywiście, musi istnieć próżnia między cylindrami (męska), aby opuścić materiał o naszej grubości cylindrycznej części. =>
Proszę bardzo, proszę bardzo, no właśnie. …
@+.
AR.
1 polubienie
Czyli pleśń jest dobra na filmie czy nie? To właśnie chciałem wiedzieć.
A_R
24 Luty 2026 12:38
11
Tak, dokładnie... Miłego późnego popołudnia. AR.
1 polubienie
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wiesz, jak zrobić symulację wtrysku plastiku w Solidworks?
A_R
24 Luty 2026 14:39
13
Cześć Lenny_Kr,
Nie, wcale nie, ale może w przypadku Solidworks Plastics coś w stylu to=>https://www.youtube.com/watch?v=s-MAC6bikn8 a raczej to =>https://www.youtube.com/watch?v=KC_GNuQCn9s A może to =>Darmowy Standard Studencki ex SDK) - Badania nad edukacją Visiativ Właśnie znalazłem Solidworks Plastics, sprzedawane jest z wersją premium, której nie mam...=>
No i proszę bardzo. Powodzenia, @+. AR.
2 polubienia