Witam, czy mógłbyś sprecyzować trochę więcej, co się dzieje, gdy drukujesz!?
Witam, czy mógłbyś sprecyzować trochę więcej, co się dzieje, gdy drukujesz!?
G. mój dokument drukuje się normalnie, z wyjątkiem tego, że mój obiekt ActiveX nie pojawia się, mimo że zaznaczyłem go do wydrukowania :/
Hackiem, jeśli to zadziała, byłoby zrobienie pliku PDF, a następnie wydrukowanie go na papierze! Inaczej nie wiem z czego to może wynikać... Przepraszam
a jeśli wykonasz wydruk jako opcjonalny typ obrazu / zdjęcia
to nie działa?
@+
Nie wiem, co myślisz, ale czy w tym momencie nie byłoby możliwe odinstalowanie pakietu Office, solidworks i repozytorium i ponowne zainstalowanie ich w czysty sposób???
Nie wiem, czy to zmieni kilka rzeczy, ale wydaje mi się to bardzo skomplikowane, bo rzeczy w teorii są bardzo proste!! W przeciwnym razie życzę wszystkim miłego weekendu!!
G.
Załączam pliki testowe, ale bez względu na to, jak bardzo majstruję przy parametrach, nie mogę znaleźć odpowiedniego :/
https://support.office.com/fr-fr/article/Ajouter-un-contr%C3%B4le-d-image-%C3%A0-une-feuille-de-calcul-b9393bb9-dee3-417b-82d4-e2ddf99078b7
Dotyczy: Excel 2013
WAŻNE: Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, zobacz ostrzeżenie. Angielską wersję tego artykułu można zobaczyć tutaj.
Formant obrazu umożliwia osadzenie obrazu, takiego jak mapa bitowa, JPEG lub GIF, i wyświetlenie na przykład logo firmy lub obiektu clipart.
Jeśli karta Deweloper nie jest dostępna, wyświetl ją.
Wyświetlanie karty Deweloper
Kliknij kartę Plik , kliknij polecenie Opcje, a następnie kliknij polecenie Dostosuj wstążkę.
Na karcie Karty podstawowe zaznacz pole wyboru Deweloper , a następnie kliknij przycisk OK.
Na karcie Deweloper w grupie Formanty kliknij przycisk Wstawianie , a następnie w obszarze Formanty ActiveX kliknij pozycję Obraz .
Kliknij miejsce w arkuszu, w którym chcesz umieścić lewy górny róg formantu obrazu.
Jeśli ta opcja nie jest wybrana, przejdź do karty Deweloper , a następnie w grupie Formanty kliknij pozycję Widok projektu .
Na tej samej karcie, w tej samej grupie, kliknij pozycję Właściwości .
PORADA: Możesz również kliknąć formant prawym przyciskiem myszy, a następnie kliknąć polecenie Właściwości.
Zostanie wyświetlone okno dialogowe Właściwości . Aby dodać obraz, kliknij przycisk Generuj obok pola właściwości Obraz, a następnie użyj okna dialogowego Przekazywanie obrazu , aby wyszukać i otworzyć obraz.
Aby uzyskać więcej informacji o każdej właściwości, wybierz żądaną właściwość i naciśnij F1, aby wyświetlić temat Pomocy języka Visual Basic. Można również wpisać nazwę właściwości w polu Wyszukaj w Pomocy języka Visual Basic. Poniższa sekcja zawiera podsumowanie dostępnych właściwości.
Podsumowanie właściwości według kategorii funkcjonalnych
Jeśli chcesz określić | Użyj tej właściwości |
Ogólne : | |
Jeśli formant jest ładowany po otwarciu skoroszytu (ignorowane w przypadku formantów ActiveX). | Automatyczne ładowanie (Excel) |
Czy kontrolka może odbierać fokus i reagować na zdarzenia generowane przez użytkownika. | Włączone (formularz) |
Czy formant można zmienić. | Zablokowany(formularz) |
Nazwa formantu. | Nazwa (formularz) |
Sposób dołączania formantu do komórek znajdujących się pod spodem (ruchomy, przenoszenie bez zmiany rozmiaru lub przenoszenie z rozmiarem). | Umiejscowienie (Excel) |
Określa, czy formant może zostać wydrukowany. | PrintObject (Excel) |
Określa, czy formant jest widoczny, czy ukryty. | Widoczny (formularz) |
Rozmiar i położenie : | |
Jeśli rozmiar formantu jest automatycznie dostosowywany do wyświetlania całej zawartości. | Automatyczne dopasowywanie rozmiaru (formularz) |
Wysokość lub szerokość w punktach. | Wysokość, szerokość (formularz) |
Odległość między formantem a lewą lub górną krawędzią arkusza. | Po lewej, u góry (formularz) |
Formatowanie : | |
Kolor tła. | BackColor(Formularz) |
Styl tła (przezroczysty lub nieprzezroczysty). | BackStyle(Formularz) |
Kolor obramowania. | BorderColor(Formularz) |
Typ obramowania (brak lub pojedynczy obrys). | BorderStyle(Formularz) |
Jeśli formant ma cień. | Cień (Excel) |
Wygląd wizualny obramowania (płaski, objętościowy, 3D, wklęsły, wygrawerowany lub wytłoczony). | Efekt specjalny(formularz) |
Obraz : | |
Mapa bitowa do wyświetlenia w kontrolce. | Obraz (formularz) |
Lokalizacja obrazu tła (lewy górny róg, prawy górny róg, środek itd.). | PictureAlignment(Formularz) |
Sposób wyświetlania obrazu tła w kontrolce (przycięty, rozszerzony lub powiększony). | PictureSizeMode(Formularz) |
Składanie wielu kopii obrazu w kontrolce. | ObrazekKafelkowanie (formularz) |
Klawiatura i mysz : | |
Niestandardowa ikona myszy. | MouseIcon(Formularz) |
Typ wskaźnika, który powinien być wyświetlany, gdy użytkownik umieści kursor myszy nad określonym obiektem (na przykład standardowy, strzałka, I). | MousePointer(Formularz) |
Witam
Mam jeszcze pytanie... Chodzi tylko o to, aby mieć wizualizację części 3D w pliku Excela??? dlaczego nie wstawić ASm lub PRT, zaoszczędzi to konwersji na edrawing...
gt22 Dziękuję za informacje, ale nie mam problemu z wstawieniem kontrolki ActiveX
ac cobra 427 obecnie wstawiam bezpośrednio za pomocą formantu ActiveX eDrawing natywny plik Solidworks ASM, ale przechodzę przez edrawing, ponieważ użytkownicy, którzy będą korzystać z pliku, nie mają oprogramowania
Nie testowałem tego, ale jeśli zintegrujesz erysunek. Exe lub plik PDF 3D, jak to wygląda???
A jeśli głupio nagrywasz w auto w formacie JPEG lub zrzutu ekranu
bezpośrednio Twoja wizualizacja części lub zespołu oprogramowania
Excel może wstawić ten obraz w formacie jpeg z linkiem lub nie
@+
Witam
Na mojej stacji roboczej z edrawing 2017 i excelem 2016 udaje mi się umieścić edrawing activeX i jeśli podłączę go do bezpośredniego pliku SW asm lub edrawing, działa w obu przypadkach.
Czy jesteś pewien kompatybilności między Twoim oprogramowaniem a pakietem Office?
@+
ac cobra 427 nie testować, ponieważ wolę, aby nie było zbyt wielu różnych plików, jeśli mogę zachować ASM SW jest to dla mnie wygodne
gt22 rzeczywiście jest to jedno z rozwiązań, ale oznacza to, że użytkownik oprogramowania zapisuje miniatury za każdym razem (z makrem jest to wykonalne)
Coyote Na moim poście działa bardzo dobrze, z wyjątkiem drukowania
Witam
Utwórz kontrolkę activX, na karcie programisty kliknij "Tryb edycji"
Kliknij prawym przyciskiem myszy kontrolkę, kliknij Format obiektu, kliknij Właściwości i kliknij Obiekt do druku.
Zwykle w ten sposób robimy to w przypadku innych elementów sterujących.
Nie mam przy sobie komputera, nie mogłem spróbować. Możliwe jest również, że ta kontrolka nie pozwala na drukowanie...
A jeśli dla tych, którzy mają Solidworks, umieścisz ASM lub PRT w pliku Excel, a następnie utworzysz pdf dla tych, którzy nie mają Solidworks... Wprowadzając zmiany, wystarczy zapisać plik Excela jako plik PDF.
Sprawdź, czy w opcjach drukowania arkuszy nie jesteś w "jakości roboczej"
Wydaje mi się, że zabiera to kontrolę nad arkuszem
ac cobra 427 też o tym myślałem ale ten sam problem co do klasycznego drukowania, kontrolka ActiveX nie pojawia się w PDF
industrialcadservices Wersja robocza jakości istnieje w Excelu? (Jeśli tak, to nie wiem, gdzie się ukrywa :/)