Witam
W przypadku Solidworks 2022 Sp5, gdy tworzę część symetryczną z zaznaczonymi "wymiarami modelu", nie pojawiają się one po wstawieniu obiektów modelu do rysunku.
Czy możesz mi pomóc?
Witam
W przypadku Solidworks 2022 Sp5, gdy tworzę część symetryczną z zaznaczonymi "wymiarami modelu", nie pojawiają się one po wstawieniu obiektów modelu do rysunku.
Czy możesz mi pomóc?
Część symetryczna, jest trochę niejasna, czy możesz nam dokładnie powiedzieć, jak wykonana jest część symetryczna.
Ze złożenia, części wielobryłowej?
Czy pochodzi ze złożenia z komponentu symetrycznego z symetryczną konfiguracją pochodną, czy z części symetrycznej?
Edycja: we wszystkich 3 przypadkach nie jestem pewien, czy można odzyskać wymiary, ponieważ używana jest funkcja symetrii (symetria bryły, a nie każdego szkicu i funkcji)
Jest to prosta symetryczna część utworzona za pomocą funkcji "wstaw" "część symetryczna" z oryginalnej części.
Działało to doskonale w poprzednich wersjach, ale procedura mogła ulec zmianie
Rzeczywiście, działa w 2020 roku, z drugiej strony nie w 2022 roku, więc nie mogę ci tego potwierdzić.
Z drugiej strony, symetrie i Solidworks to stara historia pełna problemów!
Czy jest jakaś nadzieja, że to znowu zadziała?
Jeśli jesteś w trakcie konserwacji, wyślij zgłoszenie na infolinię i poproś o potwierdzenie błędu, jeśli został zweryfikowany lub znana prośba o poprawę za pośrednictwem infolinii (bardziej efektywna, jeśli jest to Visiativ niż Ty lub ja)
I przy odrobinie szczęścia poprawa na 2023 rok.
Na rok 2022 jest już za późno, SP5 to najnowsza wersja.
Dziękuję