Wstaw model 3D do zdjęcia

Cze wszystkim!

Chciałbym poznać sztuczkę, aby wstawić mój projekt 3D na zdjęcie (jpeg lub inny).

Nie chcę tworzyć czegoś pięknego, ale po prostu skutecznego, pozwalającego na lepsze zrozumienie techniczne.

Aby uzyskać więcej wyjaśnień, utworzyłem pod SW2016 (standard) podzespół do zainstalowania na przenośniku. Mam zdjęcie gdzie będzie musiał się znaleźć projektowany układ.

Dla mojego klienta chciałbym dać mu ogólny zarys tego, jak to będzie wyglądać. Na przykład umieszczenie zdjęcia w tle, a następnie pod SW (lub innym, jeśli nie jest to możliwe) manipulowanie projektem, aby zorientować go zgodnie z perspektywą zdjęcia...  

Mając nadzieję, że wszystko będzie wystarczająco jasne, 

Dziękuję za pomoc!

2 polubienia

Wstawiając obraz szkicu do swojego projektu, powinno to być odpowiednie.

2 polubienia

Dostępne są dwa rozwiązania:

- Możesz zaimportować obraz w scenie, aby zastąpić środowisko

- Można również renderować w .png po uprzednim ustawieniu wartości "brak" w środowisku sceny. Otrzymasz rendering z przezroczystym tłem, który będzie zawierał wyświetlane obrazy, które możesz umieścić na swoim zdjęciu witryny.

5 polubień

Ostatnim razem, gdy robiłem coś takiego, zrobiłem sitodruk mojego 3d, wkleiłem go do pliku Excel, zrobiłem swoje zdjęcie, wkleiłem je do tego samego pliku Excela i nałożyłem wszystko.

Fred

1 polubienie

Wstaw swoje zdjęcie bezpośrednio jako szkic obrazu

i to od Ciebie zależy, czy dostosujesz wymiary tego obrazu i umieścisz go tak, jak powinien być

który będzie w tle Twojego pokoju

@+

1 polubienie

Witam

Majstruję; Tworzę ujęcie za montażem i tworzę mega gigantyczny element i nakładam na niego materiał powierzchniowy, aby nie było dodatkowego ciężaru w zespole, a następnie nakładam moje zdjęcie na ścianę powietrzną. Tam zwykle dostaniesz to, czego chcesz... Mam nadzieję, że udało mi się Ci pomóc...

1 polubienie

Nie ma dla mnie hakowania, zastąpienie obrazu sceny to opcja Solidworks.

http://help.solidworks.com/2016/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_SCENE_EDITOR_BASIC.htm

2 polubienia

Zobacz ten samouczek w 32. minucie

https://www.youtube.com/watch?v=IcyH9jOIfw0

zrozumiesz wszystko bardzo prosto i szybko

@+

3 polubienia

PhilippeB ma rację, działa świetnie... Nie wiedziałem i nigdy tak naprawdę nie patrzyłem. Tym razem musiało iść szybko...

1 polubienie

AC COBRA, czy to co Remi Sayag mówił od początku :)

1 polubienie

Świetnie, dzięki za pomoc! Dwa rozwiązania, których do tej pory nie opanowałam:p

Oprócz.... (inaczej nie byłoby to śmieszne!) Oba Twoje rozwiązania wymagają tego samego parametru: zdjęcie nie może przedstawiać perspektywy ani minimalnej :( 

Modyfikując scenę, mogę dodać efekt perspektywy do złożenia/części, ale nie mam kontroli nad jego dopasowaniem (chyba że się mylę?)

Jestem wymagający! 

Jeszcze raz dziękuję.

cóż, raz umieść swój obraz na szkicu 

Od Ciebie zależy, czy stworzysz plan, który będzie najlepiej pasował do kąta widzenia Twojej perspektywy

i włóż do niego swoją monetę

ale teraz masz X regulacji do wykonania

1 polubienie

Jeśli chcesz uzyskać efekt, możesz utworzyć łukowate tło za swoim dziełem, tak aby opływało je, a następnie możesz zastosować do niego obraz.

Witam

Perspektywę 3D można regulować w ustawieniach aparatu w tym samym momencie, w którym zmieniono scenę, aby zdjęcie było w tle.

@+

2 polubienia

OK! Zacząłem więc od modyfikacji sceny (dziękuję remi.sayagPhilippeB)

Następnie mała modyfikacja perspektywy za pomocą zarządzania kamerą (dzięki Coyotte)

Po przetestowaniu wydaje się, że działa, nawet jeśli nie sfinalizowałem mojego projektu z powodu braku czasu...

Dzięki również za inne wskazówki!