Chciałbym poznać sztuczkę, aby wstawić mój projekt 3D na zdjęcie (jpeg lub inny).
Nie chcę tworzyć czegoś pięknego, ale po prostu skutecznego, pozwalającego na lepsze zrozumienie techniczne.
Aby uzyskać więcej wyjaśnień, utworzyłem pod SW2016 (standard) podzespół do zainstalowania na przenośniku. Mam zdjęcie gdzie będzie musiał się znaleźć projektowany układ.
Dla mojego klienta chciałbym dać mu ogólny zarys tego, jak to będzie wyglądać. Na przykład umieszczenie zdjęcia w tle, a następnie pod SW (lub innym, jeśli nie jest to możliwe) manipulowanie projektem, aby zorientować go zgodnie z perspektywą zdjęcia...
Mając nadzieję, że wszystko będzie wystarczająco jasne,
- Możesz zaimportować obraz w scenie, aby zastąpić środowisko
- Można również renderować w .png po uprzednim ustawieniu wartości "brak" w środowisku sceny. Otrzymasz rendering z przezroczystym tłem, który będzie zawierał wyświetlane obrazy, które możesz umieścić na swoim zdjęciu witryny.
Ostatnim razem, gdy robiłem coś takiego, zrobiłem sitodruk mojego 3d, wkleiłem go do pliku Excel, zrobiłem swoje zdjęcie, wkleiłem je do tego samego pliku Excela i nałożyłem wszystko.
Majstruję; Tworzę ujęcie za montażem i tworzę mega gigantyczny element i nakładam na niego materiał powierzchniowy, aby nie było dodatkowego ciężaru w zespole, a następnie nakładam moje zdjęcie na ścianę powietrzną. Tam zwykle dostaniesz to, czego chcesz... Mam nadzieję, że udało mi się Ci pomóc...
Świetnie, dzięki za pomoc! Dwa rozwiązania, których do tej pory nie opanowałam:p
Oprócz.... (inaczej nie byłoby to śmieszne!) Oba Twoje rozwiązania wymagają tego samego parametru: zdjęcie nie może przedstawiać perspektywy ani minimalnej :(
Modyfikując scenę, mogę dodać efekt perspektywy do złożenia/części, ale nie mam kontroli nad jego dopasowaniem (chyba że się mylę?)