Witam
Mam mały problem, który zaczyna mi bardzo przeszkadzać...
Posiadam duży montaż (budynek), w którym muszę wstawić nawiewniki sufitowe.
Nieuchronnie muszę wykonać przekroje według podłóg, aby zwizualizować dokładną lokalizację lub rozmieszczenie moich nawiewników.
Kiedy wycinam podłogę (tuż nad sufitem podwieszanym) i próbuję wstawić dyfuzory, ustawiam się w widoku z góry, oczywiście bardziej praktyczne jest zobaczenie moich linii. W tym momencie otwieram Menedżera właściwości Wstaw komponent (jak na razie jest dobrze). Mój problem polega na tym, że kiedy klikam na sufit podwieszany, w żądanym miejscu, aby wstawić mój komponent, mój komponent wstawia się nie na suficie podwieszanym, w którym kliknąłem, ale na dachu mojego budynku, który jest ukryty przez wycięcie. W rezultacie jestem zmuszony usunąć moje cięcie, znaleźć moje nawiewniki, wpuszczone w mój dach, obniżyć je mniej więcej do poziomu sufitu podwieszanego, gdzie chcę je wstawić, ponownie wykonać cięcie i na koniec ograniczyć je tam, gdzie chcę... Zasadniczo marnuję niezliczoną ilość czasu na wstawienie 3 absurdalnych części, ponieważ mój zespół jest ogromny, w wyniku czego pozostaje w tyle, gdy wstawiam nowy komponent, wykonuję cięcie lub wstawiam wiązanie.
Czy istnieje rozwiązanie, które zapobiegnie wykonywaniu moich wkładek w obszarach "wyciętych"?
Z góry dziękuję za spostrzeżenia! ;)