Wstawianie pliku dxf do szkicu

Witam

Chciałbym wyciągnąć DXF na części.

Myślałem, że można otworzyć dxf w szkicu, ale to nie działa.

Chciałem również utworzyć plan // do planu części, aby wstawić dxf, ale nie mogę go wyśrodkować na części.

Jakie byłoby rozwiązanie bez konieczności rysowania bezpośrednio na szkicu, co jest dość skomplikowane?

Delikatność

selecteur.zip

Witam.

Przeformułowuję dla jasności.

Chciałbym wyciągnąć DXF na części.

Myślałem, że można otworzyć dxf w szkicu, ale to nie działa.

Chciałem również utworzyć plan // do planu części, aby wstawić dxf, ale nie mogę go wyśrodkować na części.

Jakie byłoby rozwiązanie bez konieczności rysowania bezpośrednio na szkicu, co jest dość skomplikowane?

"Montaż" przechwytywania jest tym, co chciałbym dostać, ale w jednym kawałku, ponieważ jest przeznaczony do druku 3D.

Próbowałem zapisać go tak, jak jest, ale to sprawia, że mam 2 stl.

Delikatność

selecteur.zip

Witam

jeśli masz DXF, otwórz go, a następnie wykonaj CTRL-C po otwarciu części lub chcesz wykonać wyciągnięcie i tworzysz szkic, a tam wykonujesz CTRL-V. Następnie wybierasz to, co wkleiłeś w szkicu, a następnie w wybranych wiązaniach nieruchome, a następnie możesz przesuwać go tak, jak chcesz, bez deformacji.... (Zaznacz cały szkic, kliknij prawym przyciskiem myszy i przesuń)

Jeśli masz już swoje 2 elementy, możesz użyć funkcji łączenia... Z 2 pokojami sprawiasz, że jeden... Edytujesz kawałek, który chcesz zachować, a następnie klikasz dołącz i wybierasz element, który chcesz przywrócić, i to wszystko...

joindre.jpg
2 polubienia

Nie mam polecenia "fixed" w funkcjach contraite

Oto jak "NAPRAWIONO"

fixe.jpg
1 polubienie

Oto jak zaimprowizować DXF/DWG w szkicu.

import_dxf_dans_esquisse.docx

Witam

Myślę, że najprostszym sposobem jest otwarcie pliku DXF w SolidWorks (albo poprzez wstawienie go do żądanego szkicu, albo w nowym pliku, a następnie skopiowanie, wklejenie), a następnie użycie funkcji przesuwania:

http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/sldworks/t_Moving_or_Copying_Sketch_Entities.htm

Pozwala to na przeniesienie wszystkich wybranych obiektów jednocześnie.

Albo tworzysz blok, aby móc go łatwiej przesuwać (a następnie rozbijasz blok, jeśli chcesz): 

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/t_Making_Blocks.htm

1 polubienie

O tak, to polecenie, myślałem o funkcji.

Cóż, dziękuję wam obojgu.

Delikatność

1 polubienie

Wracamy więc do tego, co napisałem w poprzednich postach...

Dziękuję, więc to zostało rozwiązane.

Oto kolejna sztuczka, która pochodzi z innego forum i działa.

Cytuję:

" jezeli udało ci sie zrobic montaż tak, jak na twoim schwytaniu i ci sie podoba i pasuje do ciebie
W ten sposób zapisujesz ten zespół w częściach (części)
i nagrywa kopię w STL i to wszystko"

Delikatność

1 polubienie

A funkcja sprzężenia, przynajmniej ją przetestowałeś??? Ponieważ w tym przypadku twoja część przynajmniej zachowuje połączenia z zespołem, a druga część w przypadku modyfikacji...

Umieściłem cię na -1, ponieważ rozwiązałeś swój problem, ale nie w odniesieniu do swojego pytania, które było; jak wstawić plik DXF do szkicu.

Witam

Ach, myślałem, że najważniejsze jest to, co było w orędziu, bo pytanie musiało być źle sformułowane i czasami trudne do sformułowania.

W przeciwnym razie, jaki fiat -1?

Delikatność

To w ogóle nic nie daje, jest tylko wskazówką, że nie zgadzamy się z wynikiem w odniesieniu do pytania. Ponieważ chciałeś wiedzieć, jak wstawić DXF do szkicu, ale to nic dla Ciebie nie zmienia...

Ok.

Jeszcze raz dziękuję, następnym razem będę bardziej ostrożny.

Delikatność

1 polubienie