Czy można wstawić część do planu części, ale nie do złożenia?

Witam

Bawię się wynalazcą od 1 miesiąca i zastanawiam się, czy robię to we właściwy sposób

Kiedy rysuję część w płaszczyźnie części (płaszczyzna 1), chciałbym mieć możliwość zaimportowania innej płaszczyzny części (płaszczyzny 2) trochę jak bloku, tymczasowo,

Na przykład moja część 1 to prostokątna płyta i chciałbym wywiercić w niej prostokątny otwór, aby umieścić serwomotor, który nazwałbym częścią 2

Pozwoliłoby mi to umieścić serwo dokładnie tam, gdzie chcę, narysować wokół niego nowy szkic na moim gramofonie, wyciągnąć ten nowy szkic jak otwór, a następnie usunąć płaszczyznę części serwomechanizmu z mojej platynowej płaszczyzny części.

Obecnie przechodzę przez plan montażu, gdzie bawię się ograniczeniami do ustawienia mojego serwomechanizmu (silnika) :-), następnie robię plan prezentacji, aby móc zwymiarować lokalizację, a następnie wracam do płaszczyzny płyty, aby wykonać otwór zgodnie z zanotowanymi wymiarami, jest to tak żmudne i długie, że myślę, że musi być prostsza metoda

Bardzo dziękuję za pomoc

Miłego dnia

Oliwka

Wyobrażam sobie, że masz zespół, w którym występuje gramofon i jego silnik. Można edytować część platynową w zespole, utworzyć w niej otwory, a następnie edytować część samodzielnie, aby przeciąć połączenia.

Istnieje kilka metod:

- w montażu,

1-zmodyfikowano importowaną część poprzez wysunięcie krawędzi części modelu, część staje się wtedy "adaptacyjna", ale zawsze istnieje możliwość przerwania połączenia

2-utwórz nową część bezpośrednio w nim, konstrukcja taka sama jak metoda 1

3-Zmodyfikuj lub utwórz nową część bez rzutowania krawędzi, część nie jest możliwa do datowania

- w pokoju

1- Utwórz, kreśląc wymiary jeden po drugim

2-Zaimportuj część bazową (pochodną), utwórz w niej nową część, a następnie można usunąć połączenie części bazowej 

3-Importuj szkic .dwg części bazowej, nie ma połączenia

Są inne metody, lista jest pewnie jeszcze długa  , ale już z tym....