Tak, więc początek układu współrzędnych może odpowiadać rozwojowi blachy, a nie stanowi wygięcia
Właśnie spróbowałem i wszystko pasuje poprawnie w domu (patrz załączony plik).
Naprawdę myślę o błędzie lub ukrytej opcji...
EDIT: @Tomalan: Uh, pochodzenie blachy pozostaje takie samo rozłożone czy nie, czy się mylę?
origine.jpg
Z której wersji oprogramowania korzystasz?
W przeciwnym razie masz szczęście!!
Wersja 2013 SP3, mogę opublikować poprawnie umieszczony zestaw, jeśli chcesz, ale to nie rozwiąże problemu...
To nie jest kwestia szczęścia
w jakiej wersji jesteś w SW?
Jeśli ograniczenia są dobre od samego początku i zapiszesz w zespole (lub jeśli nie będzie więcej modyfikacji w częściach), nic się nie zmieni, nawet jeśli zintegrujesz go z innym zespołem lub podzespołem
W jaki sposób radzisz sobie z ograniczeniami fiksacji lub odniesień za pośrednictwem początku?
Opublikuj swój plik
@+ ;-)
@gt22: - SW12SP5
- To jest PB, ograniczenia nie są dobre na początku. Są poprawne, gdy przeglądam je przed walidacją. To znaczy: 2 początki układu współrzędnych są umieszczone razem, a płaszczyzny wyrównane. Ale potem wchodzi na żywo, gdy sprawdzam poprawność.
-plik już wysłany.
@jose: nieprzydatne, ponieważ zmieniam jego położenie ręcznie. Sprowadza się to do tego samego.
cóż, pobrałem 4 foldery i wszystko jest OK w domu, jestem pod SW2012
Nit ok
P3 OK
ens2 ok powiedział:
ENS 2.2 OK
@+ ;-)
@gt22
Na ens2-2 masz wszystkie przypadkowe początki, gdy otwierasz plik? Patrząc z właściwego punktu widzenia, tak nie jest.
2014-01-31_position_origine_test_ens2-2.png
Nie rozumiem, czego chcesz
To ten sam pokój i dobrze się bawisz, biorąc narzędzie do mierzenia, aby sprawdzić, co
Oczywiście pochodzenie ens2 nie jest takie samo jak ens 2.2
Jeśli chcesz, aby znajdował się w tym samym miejscu, zrób zbieżność pochodzeń, ale jest to całkowicie bezużyteczne
Następnie, aby ustawić ens2 w zespole ens2.2, do Roto należy ustawienie go w wybranym przez Ciebie miejscu
Nigdy jednak nie nadejdzie, by postawić się na początkach nowego zgromadzenia
Esceque to jasne
@+ ;-)
Zrobiłem też montaż trochę wyżej i wszystko się ze mną zgadza, pochodzenie podzespołu z początkiem nowego zespołu.
Dopasowanie początków jest wręcz przeciwnie, bardzo ważne, jeśli pracujesz z dużą symetrią, modyfikacjami części w zespole itp.
Z pewnością można zrobić wszystko ręcznie, ale nie jest normalne, że po wstawieniu podzbioru do zbioru początki początków nie są dopasowane i znajdują się w tym samym miejscu.
To jest cała podstawa tego pytania.
Pokazuję wam, że początek układu ENS2 nie ustawia się poprawnie w górnym zespole, gdy jest wstawiany jako pierwszy. (i to jest PB, który mam)
Oczywiście tutaj, na tym ex, możesz nie widzieć zastosowania. Ale kiedy tworzysz system, masz różne części/zespoły/podzespoły, prawda?
I dlaczego miałoby to być oczywiste, gdyby początki nie pokrywały się?
Domyślnym położeniem podczas wstawiania części lub zespołu jest początek układu współrzędnych, a nie punkt zwrotny.
"Ale nigdy nie dojdzie do tego, by postawić się na początkach nowego zgromadzenia". Ach, to nowość! Dla mnie wszystkie części są umieszczane w punkcie początkowym, gdy sprawdzam poprawność bez wchodzenia do okna 3D (to samo dotyczy zwykle zespołów).
To, czego nie rozumiem, to to, że kiedy sprawdzam poprawność (wstaw w ens2-2, który jest ex!), zestaw ens2 obraca się + przesuwa we wszystkich osiach.
Nie odnoszę wrażenia, że padło następujące pytanie:
_ Czy zawsze tak było, czy zaczęło się to od razu? Jeśli nastąpiło to nagle, może spróbuj ponownie załadować sldreg za pomocą "kreatora kopiowania ustawień". Czasami rozwiązuje problemy.
Do każdej części, którą wstawiam do zespołu, biorę próbkę, umieszczam ją myszką w najrozsądniejszym miejscu, obracam, ustawiam jako najlepszą lub nie, a następnie umieszczam moje zbiegi okoliczności.
To jest mój sposób postępowania
@+ ;-)
@gt22: Tak, z wyjątkiem pierwszego! Jeśli części są dobrze zaprojektowane, bez klikania na 3D, części są umieszczane w tych samych początkach, co ma tę zaletę, że pasuje do początków ORAZ planów.
To prostsze i szybsze.
Spróbowałem ponownie i wszystko działa bardzo dobrze... Aby sprawdzić, czy metoda Benoit działa, ale bardzo wyraźnie, jest to w 99,9% jakiś problem z konfiguracją (i myślę, że niemożliwy do wyśledzenia, chyba że przez kogoś, kto już miał problem i kto już by się ujawnił :), znany z błędu, ponieważ oczywiście zwykle działa bardzo dobrze z tobą.
Powodzenia
Witam
Jedno pytanie: czy wyświetlenie początku układu współrzędnych zespołu (i/lub części) coś zmienia?
@lucas.prior: Dobra robota! Rzeczywiście, podczas tworzenia nowego zespołu, poprzez usunięcie wyświetlacza z początku układu współrzędnych przed wstawieniem podzespołu, jest on prawidłowo umieszczany w domyślnym początku układu współrzędnych.
Nie wiem, gdzie widziałeś te informacje, ale dziękuję.