Witam
Chciałbym wstawić zespół szkieletowy do warstwy w warsztacie raftingowym.
1) Jak mogę wstawić wszystkie makiety produktu dla kotów do warstwy? W tej chwili wydaje się, że importowana jest tylko geometria 3D.
2) W jaki sposób mogę wstawić catproduct do mojej warstwy dokładnie w miejscu, w którym jest wyświetlany w moim catproduct?
Z góry dziękuję za pomoc.
1 polubienie
Witam
1) po utworzeniu widoku kliknij prawym przyciskiem myszy na widok na wykresie właściwości CATDrawing /, wszystko, co musisz zrobić, to wybrać opcje w oknie.
2) Jaki to rodzaj widoku?
W przypadku widoku z przodu przed jego sprawdzeniem przez kliknięcie w oknie graficznym należy użyć metauchwytu ze strzałkami, obróceniem lub odwróceniem. (w prawym górnym rogu okna graficznego.
W przypadku widoku axo należy użyć ikony, a następnie wskazać najpierw CATProduct na wykresie, a następnie powierzchnię na modelu 3D.
Jeśli jest to pozycja i określony tryb wyświetlania, na przykład (rozstrzelony lub widziany bez określonych części), musisz użyć sceny.
2 polubienia
Dziękuję Franck za odpowiedź.
Dla 1), OK
W przypadku 2), nie sądzę, że to jest widok z przodu, którego chcę.
Chciałbym po prostu narysować dokładnie to, co widzę na ekranie w moim produkcie kota.
Staram się to robić, ponieważ na warsztacie kreślarskim mogę zapisać utworzoną wersję roboczą w formacie .cgm lub .svg. Dzięki temu mogę odzyskać elementy szkieletowe jako elementy wektorowe, które mogę ponownie przetworzyć w oprogramowaniu do obrazów wektorowych, takim jak Visio lub Illustrator.
Za pomocą widoku axo mogę rzeczywiście obrócić mój zespół, ale trudno jest wtedy uzyskać dokładny widok zespołu w warstwie, który jest dokładnie obrazem mojego zespołu w moim produkcie kota.
Czy masz metodę, dzięki której mogę odzyskać obraz mojego złożenia mojego produktu kota, ale w warstwie w warsztacie kreślarskim?
Z góry dziękuję za pomoc.
2 ) W przypadku widoków axo jest to ikona widoku izometrycznego
.
To, co jest widoczne w zespole, jest lub może być widoczne w widoku.
Nie rozumiem, że cię odwiedzam
Za pomocą widoku axo mogę rzeczywiście obrócić mój zespół, ale trudno jest wtedy uzyskać dokładny widok zespołu w warstwie, który jest dokładnie obrazem mojego zespołu w moim produkcie kota.
Orientacja 3D i wyświetlanie elementów w momencie tworzenia widoku jest dokładnie taka sama w wynikowym widoku 2D.
Catia to oprogramowanie do projektowania, bez DTP, mówimy o widokach 2D, bez obrazów, właściwości widoku można modyfikować w celu uzyskania obrazu bitmapowego * w zależności od opcji jakie możemy wyświetlać tekstury itp
* To nie jest obraz wektorowy.
Co dokładnie chcesz zobaczyć w widoku?
1 polubienie
Rzeczywiście, to właśnie ikona Widoku Izometrycznego pozwala mi uzyskać widok 2D prezentujący wyświetlanie elementów 3D w tej samej orientacji.
W przeciwnym razie, nadal w temacie importu lub wizualizacji na rysunku, czy możliwe jest wyświetlenie wiązań zespołu na rysunku? Wykonując właściwości na poziomie warstwy, nie widzę tego pola wyboru.
Nie, graficzna reprezentacja wiązań zespołu nie może być wyświetlana (nie jest to geometria).
Wartość wiązań (kątów, odległości) można połączyć z polem tekstowym.
Jeśli chcesz wizualizować graficznie, użyj FTA (wymiar 3D).