Wstawianie podzespołu

Witam 

Wykonałem montaż siłownika hydraulicznego ze wszystkimi ograniczeniami, w tym tym dotyczącym skoku tłoka. Nawiasem mówiąc, mam inny zespół (maszynę), wstawiłem podzespoły, a także włożyłem cylinder, problem w tym, że tłok już się nie porusza. 

Ktoś mi pomoże proszę?

Dziękuję

1 polubienie

Dobry wieczór

W tym celu należy ustawić złożenie siłownika jako elastyczne , należy kliknąć prawym przyciskiem myszy nazwę zespołu w drzewie autorskim FeatureManager i wybrać Właściwości komponentu , a pojawi się okno dialogowe Właściwości komponentu i wybrać opcję Elastyczny. Ikona przyjmie kształt wskazujący, że podzespół jest elastyczny.

5 polubień

Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na sztywny zespół, przejść do Właściwości komponentu i wybrać Elastyczny zamiast Sztywny. Ikona tego zgromadzenia staje się, jak mówi manu, a elementy mogą się poruszać.

4 polubienia

Dziękuję wam, to działa. 

Do zobaczenia

Inna możliwość: dokonaj konfiguracji (w zespole cylindra i na wszystkich górnych poziomach zespołu).

Osobiście używam domyślnej konfiguracji w elastycznym i tworzę maksymalną konfigurację mini oraz pozycje pośrednie.

3 polubienia

Witam, @Stefbeno zgadzam się z Tobą, ponadto umieszczenie podzespołu w elastycznym często powodowało niestabilność Solidworks na moim komputerze. W efekcie nieufność, nieufność i automatyczne zapisywanie!! (to ;) rada) 

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam

Prawdą jest, że podzbiór w stanie elastycznym sprawia, że Solidworks jest niestabilny, zaleca się, aby nie rejestrować złożenia z jednym (lub więcej) z jego elastycznych odniesień.

Osobiście ze stanu elastycznego korzystamy tylko wtedy, gdy potrzeba zobaczenia stopni swobody jest chwilowa (pomiędzy 2 nagraniami), w przeciwnym razie polecam "rozbicie" montażu naszych cylindrów